Emeklilikteki büyük haksızlık ne olacak?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

[email protected]

Emeklilerin feryatları dinmek bilmiyor. Bu gidişle dinecek gibi de değil.

Devletin çeşitli birim ve kademelerinde çalışarak, ömrünü devlet ve millete vermiş olan bu insanlar, kendilerine bağlanan az miktardaki maaşla hayatın ezici çarkları arasında ezilip duruyorlar.

Devlet, emeklilikte kendisine hizmet etmiş olanlar arasında ayrımcılık ve haksızlık yapıyor. Sosyal ve hukuk devletinde haklarının gasp edildiğinden yakınan on binlerce emekliden biri olan Hüseyin Kargılı'nın feryadına bir göz atınca, 'Evet bu haksızlık giderilmelidir' dediğinizi duyar gibi oluyorum.

'Ben fakülte mezunuyum. 30 yıl devletimin çeşitli kademelerinde üretime ve milli ekonomiye katkı yaparak gece, gündüz demeden zevkle çalıştım.

Devlet memurluğunda en önemli husus bildiğiniz gibi, birinci derecenin 4'üncü kademesine gelmek ve oradan da emekli olmaktır.

Ben bu onuru yaşadım. Doğal olarak bu derece ve kademelere gelen insanların mevkii ve makamları farklı olduğu için, aldıkları maaşlar farklı oluyor.

Beni çıldırtan bu farkın emekli olunca da devam etmesidir. Buna da bir anlam veremiyorum.

Ben 30 yıl devletime hizmet verdikten sonra APK Uzmanı olarak emekli oldum. Bana 825 YTL emekli maaşı bağlandı.

Aynı yıl veya daha az çalışmış olan bir başka meslek sahibi üniversite mezunu olan emekli benim maaşımın iki veya üç katı kadar maaş alıyor. Bakıyorum soruyorum. Neymiş onlar yönetici veya müfettiş veya başka şeylermiş ...

Olabilirler efendim. Onlarla beraber aynı devlete aynı yıl hizmet ettim. Onlar memurlukları döneminde zaten benden fazla aldılar. Emeklilikten sonra bu haksızlık niye?

Bu durumu kim düzeltecek? Ben yöneticiliği seçmeyip dağ, taş gezerek araştırıp üretim yaptım diye neden cezalandırılıyorum.

Ey yöneticiler!

Ne olur şu sosyal güvenlik kurumları birleştirilirken bu soruna bir çare bulun. Durumumuz sosyal ve hukuk devleti kriterlerine uysun. Bizleri ezilmekten, horlanmaktan kurtarın' diyor.

Şimdi bu devleti yönetenler bu dengeyi sağlayanlar düşünsün bakalım. Bu durumda olan on binlerce emekli feryat etmekte haklı değil mi?

O zaman çaresini bulun efendim...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber