Bakan Işık: Siyasetin dili yumuşayacak

Milli Savunma Bakanı Işık: - "Siyasetin dili yumuşayacak. Şu anda bile yumuşadı. O eski sert, katı, suçlayıcı, yaralayıcı üslup gitti. Daha yumuşak, daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı bir üslup var. Bu üslubun siyasette kalıcı olmasını istiyorsak gelin bu anayasa değişikliğine 'evet' deyin. Buna 'evet' dersek inanıyorum ki çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Işık: Siyasetin dili yumuşayacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Siyasetin dili yumuşayacak. Şu anda bile yumuşadı. O eski sert, katı, suçlayıcı, yaralayıcı üslup gitti. Daha yumuşak, daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı bir üslup var. Bu üslubun siyasette kalıcı olmasını istiyorsak gelin bu anayasa değişikliğine 'evet' deyin. Buna 'evet' dersek inanıyorum ki çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacağız." dedi.

Bakan Işık, Körfez Belediyesince düzenlenen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Körfez Kampüsü temel atma töreni ve açılış bayramında yaptığı konuşmada, kentin daha güzel olması için çalıştıklarını söyledi.

KOÜ'nün kabına sığmadığını ve 1992'de kurulan üniversitenin şu anda Türkiye'nin en büyük 3. üniversitesi olduğunu ifade eden Işık, yeni yaptıkları kampüsün de KOÜ'ye yetmediğini, Körfez'de de güzel bir kampüsün yapılacağını bildirdi.

Işık, artık belediyelerin alt ve üst yapı problemi bulunmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin şu andaki kazanımlarını istikrar sayesinde başardığını, ülkenin istikrarı sağlayamadığı için geçmişte bedel ödediğini söyledi.

- "Bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyelim"

Türkiye'nin 1960-2002 yılları arasında 30 yıl iç meseleleriyle uğraştığını belirten Işık, "2002'de sizler sandıkta istikrarı sağladığınız için Türkiye o günden bu güne istikrarlı şekilde büyümesini sürdürüyor. 16 Nisan'da Türkiye bu istikrarı kalıcı hale getirecek. Çünkü sizin onayınıza sunduğumuz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık hükümet Meclisten çıkmayacak, artık hükümet sandıktan çıkacak." diye konuştu.

Işık, sandıkta doğrudan halkın hükümeti seçmesini istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"İstiyoruz ki sizler bu değişikliğe 'evet' deyin ve Türkiye istikrarını kalıcı olarak sandıkta belirlesin. Bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyelim. Bir daha Türkiye, enerjisini kendi içinde harcamasın. Bu demokrasinin de kökleşmesini sağlayacak. Türkiye yönetimde istikrar olsun diye uzun yıllar yüzde 10 barajını kaldıramadı. Bu sistemde yüzde 10 barajına gerek yok. İstikrar olsun diye insanlar kendi partileri dışında partilere oy vermek mecburiyetinde hissetti kendilerini. Şimdi istikrar sandıkta sağlandığı için herkes kendi partisine sandıkta gönül rahatlığıyla oy verebilecek.

Siyasetin dili yumuşayacak. Şu anda bile yumuşadı. O eski sert, katı, suçlayıcı, yaralayıcı üslup gitti. Daha yumuşak, daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı bir üslup var. Bu üslubun siyasette kalıcı olmasını istiyorsak gelin bu anayasa değişikliğine 'evet' deyin. Buna 'evet' dersek inanıyorum ki çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacağız."

Avrupa'daki siyasetçilerin Türkiye karşıtı kampanyalarına da değinen Işık, "Türkiye, yine son 42 yılının (1960-2002) 30 yılında olduğu gibi kendi içinde kendi enerjisini harcamaya devam ederse bırakın 2050'yi 2550'de bile bizim Avrupa'yı yakalama imkanımız yok. Onun için size çağrımız; gelin bu anayasa değişikliğini gerçekleştirelim. Bu iş, şahıs meselesi değil. 'Diktatörlük gelirmiş.' Mühür milletin elinde oldukça hiç kimse diktatörlüğü Türkiye'ye getiremez." ifadelerini kullandı.

Bakan Işık, Türkiye'nin dirayetli ve güçlü liderlere ihtiyacı olduğunu milletin bildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Dirayetli liderle diktatör arasındaki ayrımı çok iyi yapan bir milletiz. Onun için kimsenin endişesi olmasın. 'Tek adam rejimi olur mu? Bu kadar yetki bir kişiye verilir mi?' gibi endişelere kapılmaya gerek yok. Neden derseniz? Sokaktan bulduğumuz adama yetki vermiyoruz. Türkiye'nin en az yüzde 50'sinin oyunu alması gerekiyor o yetkileri kullanmak için... Bizim milletimiz bugüne kadar yanlış bir tercih yapmadı. Bundan sonra da yanlış tercih yapmayacak. Ama dünyanın hızla yol aldığı süreçte eğer Türkiye, istikrarı kalıcı hale getiremezse daha önce yaşadığımız sıkıntılarla tekrar karşılaşma riskini ortadan kaldıramaz. Bunun için şu yapılan hizmetlerin kalıcı hale gelmesi, Türkiye'nin bu büyümesini, gelişmesini, kalkındırmasını sürdürebilmesi için 16 Nisan'da Körfez'den güçlü bir 'evet' bekliyoruz. Sizlerin desteğinin Türkiye'nin önünü açacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın çok daha güçlü ve müreffeh bir ülke yaşamasını sağlayacağına inanıyoruz. Söz de karar da sizin."

Konuşmanın ardından Bakan Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile kampüsün temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber