'Erdoğan adına güçlü değil, aksine riskli bir sistem'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Millet adına güçlü bir sistemin arkasında duracağız. Bu sistem, Recep Tayyip Erdoğan adına güçlü bir sistem değil aksine Erdoğan için riskli bir sistem, millet adına güçlü bir sistem"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan adına güçlü değil, aksine riskli bir sistem'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması süreciyle ilgili, "Millet adına güçlü bir sistemin arkasında duracağız. Bu sistem, Recep Tayyip Erdoğan adına güçlü bir sistem değil aksine Erdoğan için riskli bir sistem, millet adına güçlü bir sistem." dedi.

Müezzinoğlu, Kemalpaşa ilçesinde bir otelde, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu toplantıda bir araya geldi, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için destek istedi.

Batı'nın insan haklarını ve demokrasiyi işine geldiği gibi kullandığını belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin rekabetinden rahatsız olanlara inat büyümeye devam edeceklerini ifade etti.

"Bizim güçlü olmamızdan kimseye zarar gelmez." diyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, sözünde samimiysek 58 milyon seçmene inanacağız, vicdanına güveneceğiz, umutlarına teslim olacağız. Şayet demokrasiden yanaysak bu milletin büyük millet olduğuna inanıyorsak bu milletin çoğunluğunun hata yapmadığına inanıyorsak, yüzde 50'nin üzerindeki milli ve yerli vicdana inanacağız. Millet adına güçlü bir sistemin arkasında duracağız. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan adına güçlü bir sistem değil aksine Erdoğan için riskli bir sistem, millet adına güçlü bir sistem. Önce milletin yüzde 50 fazlasının vicdanını arayacağız."

Müezzinoğlu, CHP yönetiminin milletten korktuğunu öne sürerek "Anlamsız şeylerle milletten korkanlar milleti korkutmaya çalışıyorlar. Korkutarak siyaset olmaz. Ey Kılıçdaroğlu, milletten korkma, halktan korkma. CHP kuruluş felsefesinde halktan ve milletten korkmak yoktur." değerlendirmesini yaptı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ellerini vicdanlarına koyarak sandık başına gitmelerini isteyen Müezzinoğlu, "Hayırlar da evetler de kutsaldır, bu milletin ay yıldızlı bayrağını ve hedeflerini düşünün ona göre oy kullanın." diye seslendi.

Toplantının ardından Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gültekin tarafından Bakan Müezzinoğlu'na Toplumsal İletişim Liderliği plaketi verildi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise Müezzinoğlu'na üzerinde Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamit'in tuğrasının bulunduğu bir vazo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber