Müdürlüğü riske girdi eski koltuğunu istedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Kemal Unakıtan'ın danışmanı Tuncay Karartı'ya yer açmak için Karadeniz Bakır Genel Müdürlüğü'nden, Demir Çelik İşletmeleri'ne geçmeyi kabul eden Rüstem Ateş'in koltuğuna talip çıktı. Ateş ise koltuğu riske girince Karartı aleyhine dava açıp eski görevini istedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ?oğlum gibi? dediği danışmanı Tuncay Karartı'ya ?genel müdürlük? koltuğu bulunması için yürütülen ve skandala dönüşen operasyonda trajikomik ikinci perde açıldı. Tuncay Karartı'ya yer açmak için Karadeniz Bakır İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevinden Türkiye Demir Çelik İşletmeleri (TDÇİ) Genel Müdürlüğü'ne geçmeyi kabul eden Rüstem Ateş, TDÇİ'nin eski Genel Müdür'ü Celal Dağgez, göreve iadesi için dava açınca kendisinin boşta kalacağını düşünerek, Karadeniz Bakır İşletmeleri'ndeki görevini geri istedi.

Karartı'ya yer açma operasyonu 13 Aralık 2006'da ?Koş Tuncay koş? başlığı ile VATAN'a manşet olmuştu. Operasyonun bu aşamada bitmediği, TDÇİ'nin koltuğundan olan eski Genel Müdür'ü Celal Dağgez'in göreve iadesini istemesi ile danışıklı operasyonda dostluğun bozulduğu anlaşıldı. Olaylar şöyle gelişti:

* 12 yıllık memuriyet şartını taşımadığı için Türkiye Demir Çelik İşletmeleri'ne (TDÇİ) Genel Müdür yapılamayan Karartı'ya, Karadeniz Bakır İşletmeleri uygun bulundu. KBİ'de kendi koltuğunu Karartı'ya veren Rüstem Ateş de TDÇİ'ye geçti.

* Ancak görevden alınarak, gözden çıkarılan Demir Çelik İşletmeleri'nin eski Genel Müdür'ü Celal Dağgez, görevine geri dönmek için dava açtı.

* Dağgez'in mahkeme kararıyla Demir Çelik İşletmeleri'ndeki görevine geri dönmesi halinde ?koltuksuz? kalacağını anlayan Rüstem Ateş de Karartı'ya verdiği koltuğunu geri almak için dava açtı.

* İşlemin üzerinden 60 günlük süre geçmeden Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açan Rüstem Ateş şimdi danışıklı koltuk takasından vazgeçip makamını geri istiyor.

74 doğumlu Karartı milletvekili olacak mı?

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın göreve gelmesiyle birlikte, daha önce devlette hiç çalışmamış 1974 doğumlu Tuncay Karartı, önce bakan danışmanı, ardından da ÖİB'de yüksek maaşlı ?müşavir? kadrosuna alınmıştı. Karartı müşavir kadrosundayken özelleştirme kapsamındaki bazı işletmelerin yönetim kurulu üyeliğine atandı. ERDEMİR, DİTAŞ, ve TDİ yönetim kurullarına üye yapıldı. ERDEMİR satılınca İSDEMİR'e denetim kurulu üyesi olarak atandı. Karartı, yine geçen yıl içinde Sakarya Elektrik Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Bununla yetinilmedi Karartı'ya bir de genel müdürlük bulundu. Ancak 12 yıl şartı Karartı'nın TDÇİ'ye genel müdür olmasını engelledi. Karartı'nın da 12 yıl şartı aranmayan KBİ'ye atanması kararlaştırıldı. Rüstem Ateş'in geri dönmek için dava açması ve işlerin karışmasından sonra Bakan Unakıtan'ın Karartı'yı milletvekili yaparak, yaşanan kavgayı sona erdirmeyi planladığı konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber