Sezer'le hükümet arasında kararname "restleşmesi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 09:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin valiler kararnamesi üzerinde çalıştığını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında atama krizi yaşandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, hükümetin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirmek istediği İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'a, hükümetin de Sezer'in istediği Adana Valisi Cahit Kıraç'a onay vermediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı kulislerine yansıyan bilgilere göre, Erdoğan'ın ilk açıklamasının ardından bakanlık kararname taslağı hazırladı. Taslağa, Başbakanlık'ta vali kökenli müsteşar yardımcısı Mustafa Çetin ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput'un ortak çalışmasıyla son şekli verildi. Müsteşar Harput, geçen cuma günü Cumhurbaşkanlığı'na giderek Genel Sekreter Kemal Nehrozoğlu ile görüşerek Köşk'ün değerlendirmesini aldı.

İlk taslakta, hükümet halen vekaleten yürütülen ve muhalefetin eleştirilerine neden olan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı önerdi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun hem uzaktan akrabası, hem de Aksu'nun Gaziantep Valiliği döneminde yardımcılığını yapan Köksal'ın adı Sezer tarafından uygun görülmedi. Sezer'in bu görev için Adana Valisi Cahit Kıraç'ı uygun gördüğü belirtildi.

Bunun üzerine kilitlenen temaslar sırasında Kıraç'ın adı hükümet kanadında sıkıntı yarattı. Hükümet, halen devam eden taslak çalışması sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü için kesin bir tespit yapamadı. Aynı taslakta Trabzon Valiliği'ne ise Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in, Erzurum'a İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Kerem Al'ın planlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber