Referanduma sayılı günler kala iç savaç çığırtkanlığı

Referanduma sayılı günler kala CHP çığırından çıktı. CHP'li Bozkurt, "Evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz" sözleriyle iç savaş çağrısı yaptı. Baykal da, "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" diye hakaret etti. Türkiye düşmanı Rubin'in tehditlerinin aynı güne denk gelmesi dikkat çekti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Nisan 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nur Banu Aras Aybike Eroğlu

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına günler kala 'halk' adıyla siyaset yapan CHP'den skandal açıklamalarla iç savaş çağrıları yapmaya başladı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, önceki gün bir televizyon programında alçakça açıklamalarıyla CHP'nin millet iradesine bakışını bir kez daha ortaya koydu. "Diyelim ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye, Sakarya'ya, Dumlupınar'a" diyen Bozkurt, "Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" diye konuştu.

TERBİYESİZLİĞİNİ SAVUNDU

Yargı milleti işgalci Yunan askerine benzeten küstahça sözler üzerine harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Hüsnü Bozkurt hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bozkurt ise dün yeni bir açıklama yaparak kendini savundu ve "Tüm sözlerimin arkasındayım" ifadelerini kullandı.

YUNANLILARLA MİLLETİ BİR TUTTU

CHPlilerin referandum sürecindeki skandalları bununla da sınırlı kalmadı. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'da hayır çıkması halinde "9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, vatanı o gün kurtarmışız gibi o sevinci yaşayacağız" dedi. Baykal, sözleriyle topraklarımızı işgal eden Yunan ordusuyla, referandumda oy verecek milleti aynı kefeye koydu.

TOPARLAMAYA ÇALIŞTI

Baykal konuşmasının devamında yaptığı hatanın farkına vararak, durumu toparlamaya çalıştı. Baykal, "O sevinci de 'hayır' diyenler olarak değil, yanımızda belki 'evet' demiş arkadaşlarımıza 'Gel buraya gel, bu senin de Meclisin, bu senin de Türkiyen, bu senin de Cumhuriyetin diyeceğiz. Onları da kucaklayacağız, kollarına gireceğiz hep beraber o 23 Nisan'ı kutlayacağız" diye konuştu. Baykal'ın konferansından önce İstiklal Marşı yerine İzmir Marşı çalması ise dikkat çekti. Hem Bozkurt hem de Baykal'ın skandal sözleri büyük tepki çekti.

TÜRK DÜŞMANIYLA İTTİFAK

15 Temmuz darbe girişimini önceden yazan eski ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, FETÖ'cü Michael Rubin'in CHPlilerle eş zamanlı olarak attığı twitler ise Türkiye aleyhindeki ittifakın boyutunu gözler önüne serdi. Özellikle 16 Nisan yaklaşırken Türkçe tvitlere ağırlık veren FETÖ'cü Rubin, peşpeşe attığı Türkiye ve Erdoğan aleyhindeki twitleriyle alenen hayır çıkması için çalışmaya başladı. Sosyal algı oluşturarak Türk kamuoyunda büyük tepki toplayan Rubin ile CHPlilerin saldırı atağında birbiriyle yarışması dikkati çekiyor. Rubin, 1 Nisan tarihinde tehditler savuran CHPli Hüsnü Bozkurt ile aynı gün Türkiye'yi tehdit etmişti. Rubin attığı tvitte, "1 Reza Zarrab 2.Mehmet Hakan Atilla 3. Bilal Erdoğan" diyerek tutuklanma tehdidi savurdu.

CHP'nin gerçek yüzü

CHP'lilerin skandal sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Bozkurt'un tam da CHP zihniyetine uygun söylemlerde bulunduğunu belirterek, "Gerçekten bir milletvekiline, bir Türk vatandaşına asla yakışmayacak ifadeler, bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

Bu tavırların aslında CHP'nin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söyleyen Gül, "Millete tepeden bakan, Türk Milletini aşağılayan bu zihniyete en büyük cevabı 80 milyon 16 Nisan'da verecektir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Şaşkın ve ahlaksız bir açıklama. O milletvekili, maalesef feleğini şaşırmış, ne yapacağını bilmez bir vaziyette bu açıklamaları yapıyor. Açıkça hem genel başkanları hem de milletvekilleri ne yapacaklarını bilmez bir vaziyette son günlere doğru aşırı derecede çirkinleşmektedirler" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tepkisini, "Bu aziz milleti tehdit etmenin en güzel karşılığını yine milletimiz 16 Nisan'da sandıklardan çıkacak olan Evet ile verecektir" sözleriyle ortaya koydu.

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, "15 Temmuz'da bir kez daha ispat ettiği gibi ülkenin sahibi millettir. Kendisi donuna sahip çıksın yeter" diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve Deniz Baykal'ın açıklamalarına tepki yağdı.

Siyaseten mevtalar

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ:

Sayın Kılıçdaroğlu, milletin gözünün içine baka baka yalan söylemekten vazgeçin. Elinizde ne bilgi varsa, bu bilgileri televizyonlara vermeyen namussuzdur, verin. Bu bilgileri cumhuriyet savcılarına verin, televizyonlara çıkın açıklayın.

ÇALIŞMA BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU:

(Hüsnü Bozkurt'un açıklaması) Bu ne ihanettir. Bu ne acziyettir. Bu nasıl bir mayadır? Bunun bir DNA'sının analizinin yapılmasının gerekliliğine inanıyorum. Ya Yunanlıyı mı döküyorsun. Şayet meczup değil ise ya da psikiyatrik bir sorunun yoksa emperyalist güçlerin maşası olmak dışında başka bir şey yoktur.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK:

"(Hüseyin Bozkurt ve Baykal'ın açıklamaları) Böyle bir terbiyesizliği, Türk siyasi tarihi görmedi. Böyle bir terbiyesizlik, Türk siyasi hayatında daha önce hiç duyulmadı. Yunan askeriyle aynı kefeye koyan anlayış da lanetlenecek bir anlayıştır. Sayın Baykal da herhalde 'CHP'ye genel başkan olarak geleceğim' derken, siyasi hayatını da bu cümleyle bana göre bitirmiştir, siyaseten mevta haline gelmiştir.

Konya'dan suç duyurusu

Konya'daki 'Her Yerde Adalet Platformu' üyeleri, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, bir televizyon programındaki 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Platform Başkanı Özkan Öztürk, Konya Adalet Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada Bozkurt'un sözleriyle referandumda "Evet" oyu verecek vatandaşları tehdit ettiğini savundu.

Protesto ettiler

15 Temmuz Derneği üyeleri İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" söylemini protesto etti. Şişhane Meydanı'nda toplanan gruptakiler adına açıklama yapan Dernek Başkanı Tarık Şebik "15 Temmuz, Türk vatanını işgal girişimidir. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu nasıl iz'ansızlıktır. Böyle bir iddiayı dile getiren bu makamdaki bir şahsın milletimize karşı bu derece lakayt olmasına isyan ediyoruz" dedi.

Yargıya taşınacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İktidarda 120 ila 180 arasında ByLock'cu vekil vardır" iddialarını yargıya taşıyacaklarını açıkladı.Elitaş şunları kaydetti: Kampanya süreci devam ederken 'evet'lerin yoğun şekilde artması Kılıçdaroğlu'nun vücut kimyasını bozmuş, hadsiz, seviyesiz ve ahlaksız bir iftirada bulunmuştur. Kılıçdaroğlu ile yargı önünde hesaplaşacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber