Gökçek, EGO'yu kendisi satmak istiyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, EGO'yu kendisi özelleştirmek istiyor. Gökçek, EGO'nun özelleştirilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlayarak hükümete sundu.

BOTAŞ'a olan 800 milyon YTL'ye yakın borcunu ödeyemeyerek mahkemelik olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konunun çözümü için hazırladığı kanun tasarısını hükümete sundu.

Gökçek'in hazırladığı tasarıya göre EGO (Ankara Elektrik Gaz ve Otobüs İşletmesi)ayrıştırılarak gaz şirketi ihaleyle özelleştirilecek. Ancak bu ihaleyi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) değil Ankara Büyükşehir Belediyesi yapacak.

EGO'YU ALAN BORÇLARI DEVRALACAK

Tasarıda, ihtilaflı borçlar çözülünceye kadar BOTAŞ'a ödeme yapılmayacağı ifadesi de yer alıyor. Dolayısıyla EGO'yu devralacak şirket bu borçları da devralmış olacak.

Tasarıdaki bir başka önemli nokta ise, bu özelleştirmeden sağlanacak gelirin metro, hayvanat bahçesi yapımı gibi hizmetlerde kullanılacağı.

BAKANLIK TASARIYA KARŞI

Tasarıya Enerji Bakanlığı olumsuz yaklaşıyor. İhaleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istemesini eleştiren bakanlık yetkilileri ayrıca BOTAŞ'ın borçlarıyla ilgili hükümlere de karşı çıkıyorlar. Enerji Bakanlığı, tasarının başka bir kurum tarafından hazırlanmasını istiyor.

ÖİB İKİ GAZ ŞİRKETİNİ SATMIŞTI

Bu konuda öne çıkan kurumsa ÖİB ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu. Özelleştirme İdaresi 2 yıl önce Eskişehir ve Bursa belediyelerine ait gaz şirketlerini oldukça yüksek bir gelir sağlayarak özelleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber