Cuntacıların yurtdışı telefon trafiği

FETÖ'cü darbe girişiminin merkez üssü Akıncı'da yaşananlara dair iddianame, cuntacıların 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki yurtdışı telefon trafiğini deşifre etti. Birçok cuntacının yurtdışıyla görüştüğü anlatılan iddianamede, Albay Veysel Kavak, 15 Temmuz'da Belçika, Yunanistan, İngiltere, 16 Temmuz'da ise ABD ile görüştü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Nisan 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuntacıların yurtdışı telefon trafiği

Osman Özgan

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yaşananlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç tarafından hazırlanan iddianamede yer alan HTS kayıtları, şüphelilerin bağlantılarına ilişkin ilginç veriler ortaya koydu. Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Veysel Kavak, 15 Temmuz gecesi karargaha giderek darbenin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ve Türkiye genelindeki darbe faaliyetine katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli arasında irtibatı ve koordinasyonu sağladı.

3 NİSAN'DA ABD'DEYDİ

Darbe faaliyetleri kapsamında çok sayıda telefon trafiği gerçekleştiren Kavak'ın, kalkışma sırasında ve öncesinde uluslararası telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği de belirlendi. Kavak, Belçika'daki numarayla 13 Temmuz'da 3, 14 Temmuz'da 4, 15 Temmuz 4 kez görüştü. Kavak ayrıca 15 Temmuz günü Yunanistan'da kullanılan numarayla telefon görüşmesi gerkçekleştirirken, İngiltere'de kullanılan numarayla da mesajlaştı. Kavak, 16 Temmuz günü de ABD'deki numarayla görüştü. Kavak'ın son yurtdışı seyahatini 3 Nisan'da ABD'ye yaptığı tespit edilirken, bu seyahatin kalkışmanın sivil yöneticileri Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek'in Mart ayındaki ABD gezisi sonrasına denk geldiğine dikkat çekildi.

İKİ ÜLKE İLE 25 GÖRÜŞME

15 Temmuz öncesi Eskişehir 1. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve Müşterek Kuvvet Hava Komutanı olarak görev yapan cuntacı general Recep Ünal'ın da başarısız olan darbe girişimi sonrası gerçekleştirdiği telefon trafiği dikkat çekti. Darbe faaliyetlerinden önce Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ndeki telefon hatlarından hangilerinde kayıt özelliği olmadığını araştırdığı, kalkışma sırasında da bu telefonlardan görüşmeler yaptığı belirlenen Ünal'ın hava trafiğinin yönetildiği bu merkezdeki darbenin önlenmesine yönelik hiçbir faaliyette bulunmadığı vurgulandı. 4 Mayıs 2016'da İtalya'daki bir numarayla görüşen Ünal'ın 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde de Almanya'da kullanılan bir numarayla 25 kez görüşme yaptığı ortaya çıkarıldı.

36 SANİYELİK KONUŞMA

FETÖ'cü olmayan subayların sicil notlarının düşürülmesi ve tasfiyesinde rol aldığı belirtilen cuntacı general Kemal Akçınar'ın Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününe davetli olmasına rağmen katılmadığı kaydedildi. Darbecilerin atama listesinde Ankara Valisi olarak atanan ve bu görevi almak için Ankara'ya gelerek diğer cuntacılarla işbirliği içerisinde hareket eden Akçınar, 25 Mayıs'da Romanya, 28 Haziran'da Kazakistan, 16 Temmuz'da İngiltere, 18 Temmuz'da ise ABD Washington'da kullanılan telefonlarla görüşmeler gerçekleştirdi. Akçınar'ın ABD görüşmesinin zaat 20.56'da 36 saniye olduğu belirtildi. 28 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında ABD'de bulunan Akçınar'ın bu seyahat tarihleri arasında sivil yönetici Hakan Çiçek'in de ABD'de bulunduğuna dikkat çekildi.

ABD İLE 12 GÖRÜŞME

Darbecilerin sözde atama listesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak atanan cuntacı general Kemal Mutlum'un 15 Temmuz günü davetli olduğu Mehmet Şanver'in kızının düğününe katılmayarak Bandırma'ya gittiğine işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'na suikast girişiminin organize edildiği Çiğli Hava Üssü ve Dalaman Havalimanı ile telefon irtibatı kuran şüphelinin İstanbul, Ankara, Malatya ve Adana'daki darbe faaliyetlerini takip etmek için de telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi. Şüphelinin 16 Temmuz günü saat 21.29 ve devamında ABD'de kullanılan telefonla 9 kez görüştüğü belirlenirken, yine saat 23.01'de ABD'de kullanılan numaralı telefonu 2 kez aradığı ve aynı numaradan 1 kez arandığı vurgulandı. Akçınar'ın 10 Temmuz günü İngiltere'den bir numarayla mesajlaştığı ifade edildi. Bu arada, Mutlum'un Almanya'da bulunduğu 22-26 Kasım tarihleri arasında sivil yönetici Harun Biniş'in bulunduğuna dikkat çekildi.

  • İşte bağlantılar
  • İşte Akıncı iddianamesinin şüphelileri arasında yer alan cuntacılardan bazılarının yurtdışı telefon trafiği de şöyle:
  • *Akıncı Üssü'nde toplanan halka ateş emri veren SAT Timi'nin Komutanı Yüzbaşı Özay Cödel, 6 Temmuz'da 5 ayrı numarayla görüştü, 15 Temmuz'da ise Almanya'dan bir numarayla 2 kez görüştü.
  • *Mehmet Şanver'in düğününe katılan general ve eşlerini Akıncı Üssü'ne getiren şüpheli Safa Sefer Güleroğlu, 15 Temmuz'da Yunanistan'daki hat ile 6 kez görüştü.
  • *Mehmet Şanver'in kızının düğünündeki generalleri derdest eden Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli MAK timlerinin arasında yer alan Mehmet Fatih Özkan, 16 Temmuz'da 06.10-09.53 zaman aralığında İngiltere'de kullanılan telefona 2 kez mesaj attı, bu numaradan 2 kez mesaj aldı.
  • *Akın Öztürk'ün koruma ekibinde yer alan ve 15 Temmuz gecesi Akıncı'da bulunan İsmail Keskin, 15 Temmuz günü Belçika'da kullanılan numara ile 2 kez görüştü.

BATMAZ'LA ALMANYA'DA

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Proje Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Osman Nuri Gür'ün yurtdışı gezileri de dikkat çekti. Hava Kuvvetleri Karargahı'ndan darbe faaliyetini organize eden ve cuntacı general Semih Terzi'nin Diyarbakır'dan Ankara'ya gelmesine yardımcı olan Gür'ün en son yurtdışı seyahatini 31 Mayıs'ta Almanya'ya yaptığı belirlenirken, bu seyahatin iddianamenin 3 numaralı şüphelisi Kemal Batmaz'ın Almanya'ya gitmesinden bir gün sonrasında gerçekleştirildiği vurgulandı.

Gür'ün 24 Haziran'da Türkiye'ye döndüğü, Batmaz'ın ise bu seyahat sürecinde Almanya'dan ABD'ye gittiği ortaya çıktı. Gür'ün 13 Mayıs'ta İngiltere, 16 Mayıs'ta Almanya, 5 Temmuz'da Hollanda'daki bir numarayla telefon irtibatının olduğu belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber