Mersin'de büyük operasyon, iki gümrük memuru tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Emniyet Kaçakçılık Şubesi antrepolara baskın yaptı. Piyasaya kaçak olarak verilen akaryakıt deposunda su çıktı. Bu yolla kaçakçılığı gizlemeye çalışan firma yetkilileri ve bunlara yardımcı olduğu öne sürülen gümrükçü tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından gümrüklü bölgedeki antrepoya gerçekleştirilen baskında akaryakıtın yerinde su çıktı. Akaryakıtı kaçak olarak sattığı öne sürülen firma yetkilileri depodaki sanki akaryakıtmış gibi polisi de aldatmaya çalıştılar. Olayla ilgili olarak firma sahibi, iki firma yetkilisi, iki gümrük memuru tutuklandı.

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyonla akaryaıt kaçakçılığı bir kez daha belgelenmiş oldu. Mersin Valiliği tarafından konuya ilişkin olarak az sonra ayrıntılı bir açıklama yapılacak.

DEPOYA SU DOLDURDULAR

Mersin Gümrüklü Bölgesi'nde yurtdışından getirilen, bir firmaya ait 7 bin ton akaryakıt depolara konuldu. Ancak kayıtlarda depolara konumuş gösterilen 7 bin ton akaryakıtın yaklaşık 4 bin tonu piyasaya verildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçildi ve antrepolara baskın gerçekleştirildi.

Depoda bulunması gereken 7 bin ton akaryakıttan faturalı olarak piyasaya verilenin yanısıra kaçak olarak satıya sunulanların olması gereken depoların ise suyla doldurulduğu ortaya çıktı.

Akaryakıtın kaçak olarak piyasaya verilmesinde iki gümrük görevlisinin de yardımcı olduğu belirlendi. Ve tanınan bir firmanın sahibi, şirketin mesul müdürü ile bir çalışanı da tutuklandı.

Mersin Valiliği akaryakıt yerine depolarında su çıkan firmaya yönelik operasyonla ilgili ayrıntılı açıklama hazırlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber