IMF'le 6. gözden geçirme 1 Mart'ta

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen Stand-By Düzenlemesi'nin 6'ıncı Gözden Geçirme çalışmaları ve IMF görüşmeleri kapsamında Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyet, 1 Mart 2007 tarihi itibariyle Türkiye'de temaslarına başlayacak.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, IMF'yle yürütülen Stand-By Düzenlemesi'nin 6'ıncı Gözden Geçirme çalışmaları ve IMF görüşmeleri kapsamında Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyetin, 1 Mart 2007 tarihi itibariyle Türkiye'de temaslarına başlayacağı bildirildi. Açıklamada, söz konusu heyetin görüşmelerine bir süre için IMF İcra Direktörlerinden Willy Kiekens ve Avrupa Bölümü Direktör Yardımcısı Susan Schadler da katılacağı kaydedildi. Açıklamada, heyetin, İstanbul'da temaslarda bulunduktan sonra, 5 Mart 2007 tarihinde Ankara'daki resmi görüşmelerine başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, 6'ıncı Gözden Geçirme çalışmaları kapsamında, son makro ekonomik durum ve beklentilerin, bu çerçevede 2006 yıl sonu kamu maliyesi gerçekleşmeleri, 2007 yılı para politikası ve kamu maliyesi program hedefleri ile yapısal reformlar konusundaki son gelişmeler ele alınacağı vurgulandı.

Heyetin ziyareti sırasında 6'ıncı Gözden Geçirme'nin yanı sıra, IMF'nin Ana Sözleşmesi gereğince tüm üye ülkelerle düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği Madde IV Görüşmelerini de yapılacağına işaret edilen açıklamada, Madde IV Görüşmeleri kapsamında ülkelerin orta ve uzun vadeli ekonomi politikaları değerlendirildiği hatırlatıldı. Açıklamada, Madde IV Görüşmeleri çerçevesinde, IMF heyetinin kamu kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelerde bulunacağına işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber