Yürüyüşe adam toplamaya çalışan rektörler, öğretim üyelerine baskı yapıyor

Haber Giriş : 14 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK tasarısına karşı yapılacak yürüyüşe adam toplamaya çalışan rektörler, öğretim üyelerine baskı yapıyor. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü, 'geçerli mazereti' olmayanların yürüyüşe katılmasını istedi.

25 Ekim 2003'te Ankara'da yapılan ve "Ordu Göreve" pankartlarının taşındığı yürüyüş öncesinde öğretim üyelerine yürüyüşe katılmaları için baskı yapan rektörler, bugün yapılacak yürüyüş öncesinde de aynı taktiği uyguladı. Üniversite senatosu, yönetim kurulu ile fakülte ve yüksekokul kurullarının üyelerine bir yazı gönderen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Ferit Koçoğlu, geçerli bir mazareti olmayanların yürüyüşe katılmalarını istedi.

Üstü örtülü dayatma
"Parlemontaya sevkedilen YÖK ve ÖSS ile ilgili yasa tasarısındaki laik rejimi tehdit eden maddeleri ve hükümetin dayatmacı tutumunu kınamak için 14 Mayıs Cuma günü tüm üniversitelerin katılacağı bir Sessiz Protesto Yürüyüşü düzenlenmiştir" ibaresinin bulunduğu yazıda Koçoğlu, "Geçerli bir mazereti olmayan tüm Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu üyeleri ile Fakülte Kurulu ve Yüksek Okul Kurul üyelerinin yürüyüşe katılmaları uygun olacaktır" ifadesini kullandı.

Gidiş-dönüş 25 milyon
Yazıya ilave edilen not ise bugün Ankara'da yapılacak yürüyüşe öğretim üyelerinin özgür iradeleriyle değil, üniversitelerde her türlü karar mekanizmasını elinde bulunduran rektörlerin organizesiyle katılacaklarını ortaya koydu. Yürüyüş yeri ve saatinin yer aldığı notta "Akademik giysi ile yürünecektir. Cuma sabah 08.00'de otobüslerle topluca hareket edilecek olup, gidiş-dönüş ücreti 25 milyon TL.'dir" cümlesine yer verildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber