İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ücretsiz 'tıbbi malzeme'ye iki ay erteleme

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Mart itibariyle tüm tıbbi cihaz ve malzemelerin tıbbi malzeme satan firmalar dışında eczanelerden de alınabileceğini (eczaneler sınırlı sayıda malzeme satabiliyor) duyurmuştu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ücretsiz 'tıbbi malzeme'ye iki ay erteleme

Meltem ÖZGENÇ

Vatandaşın bu tarihten itibarden cebinden para ödemeyeceğini de açıklayan kurum, bu çalışmanın başlayacağı tarihi iki ay uzatarak 31 Mayıs'a erteledi. Bu durumda tıbbi malzeme alırken iki ay daha vatandaş ödeme yapacak. SGK ayakta tedavide kullanılan hazır tıbbi malzeme sözleşmesinin hayata geçmesiyle birlikte, 31 Mart'tan itibaren reçete edilen tıbbi malzemelerin eczanelerden ve tıbbi malzeme satan firmalardan ücretsiz alınacağını duyurmuştu. Ancak kurum web sayfasından yapılan yeni duyuru ile bu çalışmayı 31 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, "Vatandaşlarımız halen, hasta altı bezi, varis çorabı, tabanlık, koltuk değneği gibi elzem tıbbi malzemeleri ceplerinden para ödeyerek alıyor, parasını daha sonra kurumdan tahsil ediyor. Gerekli düzenlemelerin eczane sözleşmelerimize eklenmesini sağlamasını ve vatandaşlarımızın eczanelerden de bu hizmetten yararlanması sağlanarak, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber