Cunta komutanları öldürmeye çalışmış

Darbe gecesi Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününü basarak Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal'ı rehin alan FETÖ'cü askerlerin generalleri öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı. Darbeciler salonda bulunan komutan eşlerine de kötü muamelede bulundukları dosyada yer aldı

Haber Giriş : 08 Nisan 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cunta komutanları öldürmeye çalışmış

EROL METİN

15 Temmuz gecesi Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının İstanbul Moda Deniz Kulübü'ndeki düğününü basan darbeci askerler kendilerine direnen komutanlarını öldürmeye kalkıştıkları, komutan eşlerine kötü muamelede bulundukları ortaya çıktı. Düğünde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'la birlikte rehin alınarak Akıncı Üssü'ne getirilen Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla Gülan ve Korgeneral İsmail Güneykaya'nın soruşturma dosyasına giren ifadeleri, cuntanın gözü dönmüşlüğünü gözler önüne serdi. Korgeneral Gülan, Moda Deniz Kulübü'nün ayrı bir bölümünde Orgeneral Ünal'ın yanında bulundukları sırada bir binbaşının komuta ettiği 15-20 kişilik bir timin içeri girdiğini anlatarak şöyle konuştu: "Binbaşı, makineli tüfeği çapraz şekilde tutarak Ünal'a bağırıp 'Komutanım sizin emniyetinizi almaya geldik' demesi üzerine komutan da 'Benim emniyetimi alacaksanız burada değil gidin dışarıda alın' dedi. Binbaşı ise 'Hayır dışarıda değil burada olacağız' cevabını verdi. Yanımızdaki bazı komutanlar binbaşı ve ekibini tanıdı. Binbaşıyla konuşmaya çalıştılar. Binbaşı, baldırında bulunan tabancasını çıkartıp havaya doğru kaldırarak ağzına mermi verdi. Birkaç generalin üzerine yürümeye kalkması üzerine en yakında bulunan generalin ayağına doğru tabanca ile ateş etti ancak general yaralanmadı. Binbaşı 'Bu odadan kimse çıkmayacak' diyerek bizi tecrit etti."

Binbaşının silahlı bir ekibi de düğün salonu kısmına gönderdiğini aktaran Gülan, şunları söyledi: "Sonradan eşimden öğrendiğime göre binbaşının gönderdiği ekip, orada bulunanlara kötü davranıp düğün salonunu boşalttırmış. Biz de bayanların ağlamasını, bağrış çağrışlarını ve silah seslerini duyduk. Daha sonra bizi kelepçeleyip dışarı çıkarttılar. 8-10 arkadaşımı yerde yüzü koyun yatarken gördüm. Beni de onların yanına yatırdılar. Sağa sola baktığımda binbaşı, silahın lazer nişangahında bulunan lazer işaretleyicisi ile alnımı işaretleyerek 'Başını kaldırma, yere bak' diye bağırdı."

'MERMİ SOL KULAĞIMI SIYIRDI'

Akıncı Üssü iddianamesinde müşteki sıfatıyla yer alan Korgeneral İsmail Güneykaya da Ünal'la bulundukları odaya tam teçhizatlı giren ve "Sizi korumaya geldik" diyen darbeci askerlerin asıl niyetini anlamaya çalıştığını belirterek yaşananları şöyle anlattı: "Koruma niyetinin tam olarak ortaya çıkması maksadıyla oturduğum yerden kalkarak kendisine doğru yaklaştım. Yanından geçerken elindeki uzun namlulu silahla önümü keserek 'Komutanım emniyetsiz durum olmaması için burada kalmanız uygun olur' dedi. Eşimin yanına gitmek için yanından geçmek üzere tekrar hamle yaptığımda tabancasını çıkartıp üzerime doğru doğrultarak ateş etti. Başımı sağa doğru hareket ettirmemle ateşlenen mermi sol kulağımın çok yakınından geçti ve beni iterek tekrar odanın içerisine gönderdi. Kıı süre sonra Hava Kuvvetleri Arama Kurtarma/Muhabere Arama Kurtarma askeri içeri doldu."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber