Teziç'in aksi açıklamasına rağmen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü eylem için genelge yayımladı

Haber Giriş : 14 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörü yalancı çıkardı!

YÖK`ün ve rektörlerin eylemler için isteklerde bulunamayacağını açıklayan YÖK Başkanı Teziç`i Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü yalancı çıkardı. Rektör, ADD`nin Anıtkabir yürüyüşüne katılım için genelge yayınladı

Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) organizesinde Anıtkabir'e yürüyecek öğretim üyelerinin, üniversite yönetimlerince yürüyüşe katılıma zorlandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Ferit Koçoğlu tarafından yayınlanan genelgede, ?Yürüyüşe geçerli mazereti olmayan tüm senato ve üniversite yönetim kurulu üyeleri ile, Fakülte Kurulu ve Yüksekokul Kurul üyelerinin katılımları uygun olacaktır? denildi.

Rektör Koçoğlu'nun hiçbir resmi yönü olmayan bu yürüyüşe öğretim üyelerine katılım zorunluluğu getirmesi şaşkınlıkla karşılanırken; eylemin gerekçesi, ?Parlamantoya sevk edilen YÖK ve ÖSS ile ilgili yasa tasarısındaki laik rejimi tehdit eden maddeleri ve hükümetin dayatmacı tutumunu kınamak? olarak belirlendi.

Katılımcı öğretim üyelerinin yürüyüşe cüppeleri ile iştirak etmeleri istenirken, genelgede eyleme gitmek için otobüsler tutulduğu da belirtildi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde yaşanan eyleme iştirak zorunluluğunun Türkiye genelinde birçok üniversitede yaşandığı belirtiliyor.

Gazetemize ulaşan öğretim üyeleri, üniversite yönetimleri tarafından eyleme katılmak zorunda bırakıldıklarını ifade ediyorlar.

Yine ADD ve Ankara Üniversitesi tarafından 25 Ekim 2003'te Ankara'da gerçekleştirilen eylemde bir grup öğretim üyesi ?Ordu Göreve? pankartı açmış ve Ankara'nın göbeğinde darbe kışkırtıcılığına soyunmuşlardı.

Bu yürüyüşe dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve rektörler de destek vermişlerdi. Bu arada; Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, yürüyüşün siyasi amaçla yapılacağını belirterek, cüppelerin siyasete alet edilmemesini istedi.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber