Ceza tutanakları muhtarlıkları kilitledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik görevlileri ile fahri müfettişlerin yaklaşık 1,5 yıldan bu yana plakaya kestiği cezaların, toplu halde gönderilmesinin ardından, adresine teslim edilemeyen tebligatlar muhtarlıklara teslim ediliyor. Muhtarlar, yığılan ceza tutanaklarını ellerinden nasıl çıkaracaklarını düşünüyorlar.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, ülke genelinde 53 bin köy ve mahalle muhtarının, devlet ve vatandaş arasında köprü olduğunu söyledi.

Merdiven altlarında ve barakalarda zor şartlarda hizmet vermeye çalışan muhtarların iş yüklerinin her geçen gün arttığını belirten Özünal, trafik görevlileri ile fahri müfettişlerin yaklaşık 1,5 yıldan bu yana plakaya kestiği cezaların, ödenek sıkıntısının giderilmesinin ardından toplu halde gönderilmesinin muhtarlıkların iş yükünü önemli oranda artırdığını ifade etti.

Adresine teslim edilemeyen tebligatların muhtarlıklarda yığın oluşturduğunu belirten Özünal, şunları kaydetti:

''Ev ve iş adreslerinde bulunmayan araç sahiplerine tebligat yapılamayınca gönderilen tutanaklar muhtarlıklara teslim ediliyor. Muhtarlıklardan alınamayan veya almak istemeyen ceza sahipleri muhtarlıkların tebligatla dolup taşmasına neden oldu. Muhtarların yapması gereken 153 maddelik görevi varken, ek işlerle görev sayısı 160'ı buldu. Adeta asli işlerini yapamaz hale geldi.''

-FAHRİ MÜFETTİŞLER-

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı Kudret Asma da ödenek sıkıntısı nedeniyle uzun süredir gönderilmeyen cezaların ocak ayından itibaren toplu halde gönderilmeye başlanmasının sıkıntının yanı sıra karışıklığa da yol açtığını belirtti.

Plakaya yazılan cezaların ödenmesi gerektiğini, ödemek istemeyen sürücülerin mahkemelere başvurabileceğini anlatan Asma, itirazların da daha çok cezaların geç ulaşması nedeniyle sürücülerin trafikte yaptığı yanlışları ve gittiği yeri hatırlayamamasından kaynaklandığını vurguladı.

Asma, yazılan cezada belirtilen plaka ile aracın modelinin birbiriyle tutması durumunda itirazların sonuca ulaşmadığını, dernek olarak tespitlerine göre mahkemelere yapılan başvurularda plakaya ceza yiyen sürücülerin davayı kazanma oranının yüzde 4'ü aşmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber