Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Alıcı, öğretim üyelerinin eyleme cüppleri ile gelmesini istedi

Haber Giriş : 14 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler, öğretim üyelerine YÖK yasasına karşı protesto yürüyüşü yapmak için baskı uyguluyor. Olaya tepki gösteren hocalar, YÖK`ün ve rektörlerin suç işlediğini söylediler.

Olaya tepki gösteren öğretim üyeleri, üniversitelerdeki eğitimi engelledikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle rektörlerin suç işlediklerini kaydetti.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, hiçbir rektörün öğretim üyesini zorla eylem yapmaya çağıramayacağını belirtti. Bostan, ?Rektörler üniversitelerdeki eğitim öğretimi engelliyor. Öğretim üyelerini hükümete karşı bir nevi zorla eylem yapmaya mecbur ediyor. Bu tavır suçtur. Eğitim öğretimi engellemektir.? dedi.

Prof. Dr. Atilla Yayla ise akademisyenlerin yarısından fazlasının YÖK'e ve taraftarlarına karşı olduğunu ifade etti. Yayla, ?Üniversitelerde kurulan öğretim elemanları dernekleri tam olarak akademi camiasını temsil etmiyor. Ulusal çapta bir öğretim elemanları sendikası kuracağız.? şeklinde konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, öğretim üyelerine yazı göndererek YÖK Yasası`nı protesto etmek için yürüyüş yapmaya çağırdı. Eyleme cübbeleriyle gelmelerini isteyen Alıcı`nın mesajı şöyle: ?Saygıdeğer meslektaşım, hükümetin üniversitelere yönelik olumsuz tutum ve girişimlerini protesto etmek amacıyla İzmir üniversiteleri olarak 14 Mayıs 2004 Cuma günü saat 09.30`da gerçekleştirilecek yürüyüşte birlikte olmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum. Not: Öğretim üyelerinin akademik kıyafetle katılması rica olunur.?

Ankara Üniversitesi Rektö- rü Prof. Nusret Aras da bugün öğretim elemanlarıyla Anıtkabir`de protesto eylemi yapacaklarını açıkladı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber