Bakan Akdağ YÖK'e ve TTB'ye veryansın etti

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'deki uzman hekim açığının kapatılması için 10-15 yıla ihtiyaç olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'da incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı 52 ülke arasında hekim sayısında sondan ikinci olduğunu anımsattı. Personel yetiştirme görevinin YÖK ve üniversitelere ait olduğunu belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Doktoru da üniversiteler yetiştirecek. YÖK, bu iş için üzerine düşen anayasal sorumluluğu yerine getirecek. YÖK, bu anayasal görevi yerine getirmedikçe tarih önünde suçludur. Almanya'da her bir tıp fakültesi öğretim üyesi başına 22 öğrenci düşüyor. Türkiye'de ise her bir tıp fakültesi öğretim üyesi başına 3.5 öğrenci düşüyor. Bu ülkenin insanlarına varlık içerisinde yokluk yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok."

Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) de eleştiren Akdağ, şunları kaydetti: "Bu hususta TTB de yanlış içinde. Raporlarında, 'Türkiye'de tıp fakültesi öğrenci sayısı acilen azaltılmalıdır' diyorlar. Bu büyük talihsizlik. Şu an en büyük sorunumuz doktor açığı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber