Üniversitede atama sonrası istifa dalgası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) rektörlüğüne Prof. Dr. Fazıl Ardıç atanınca sekiz öğretim görevlisi üniversitedeki görevlerinden istifa etti. Ardıç, 19 Ocak'ta üniversitede yapılan aday belirleme seçiminde Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'dan daha az oy almıştı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer önceki gün üniversitenin rektörlüğüne, en çok oy alan Bağcı (156) yerine ondan bir sonraki sırada yer alan Ardıç'ı (114) atadı. Bunun üzerine Bağcı'nın eşi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Bağcı istifa etti. İstifalar dün de PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi ve PAÜ Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Cem Yıldırım, Başhekim yardımcıları Prof. Dr. Tahir Turan ve Prof. Dr. Kemalettin Acar, Dekan Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergun Erdem, Dekan Yardımcısı ve Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Tuncay, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncer Süzer ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Kaleli'yle sürdü. Başhekim Yıldırım, "Yapılan atama işleminin doğru olmadığını düşünüyoruz. Ancak istifamız tepki istifası değil. Yeni rektörün daha rahat hareket etmesi için istifa kararı verdik" dedi.

Yeni rektör Ardıç'sa istifaları 'onurlu bir davranış' diye niteledi. Ardıç, "Yönetime yeni ekip geldiğinde seçilen kişinin kendi ekibiyle çalışmasına müsaade etmek teamül gereğidir. Arkadaşlar onurlu bir davranış sergilediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber