İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Giderayak kadrolaşma

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 10:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala kadrolaşma çalışmalarını hızlandırdı. Sezer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'nun yakın arkadaşlarını Danıştay üyeliğine getiriyor.

BİLAL ÇETİN/ANKARA

Gövrev süresi 16 Mayıs'ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in giderayak kadrolaşma yapması dikkat çekiyor. Sezer'in iki ilin valisini Danıştay üyeliğine ataması anlamlı bulundu. Cumhurbaşkanı Sezer, kendi memleketi olan Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek'i Danıştay üyeliğine atadı. Cumhurbaşkanı Sezer'in kontenjanından Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan Dilek'in yine Sezer tarafından Danıştay'a seçilmesi anlamlı bulundu.

POROY DA DANIŞTAY'A

Muzaffer Dilek'in Danıştay üyeliğine atanmasınını ardından son olarak Çorum Valisi Hüseyin Poroy'un da Danıştay üyeliğine atanması dikkat çekti. Çorum'da, Hüseyin Poroy'un Danıştay üyeliğine atanacağına ilişkin beklenti oluştuğu ancak bu atamanın Nisan veya Mayıs ayında yapılacağı dile getiriliyordu. Sezer, daha önce Çorum Valisi olan Atıl Üzelgün'ü de Danıştay üyeliğine atamıştı.

NEHROZOĞLU'NUN ARKADAŞLARI

Sezer tarafından Danıştay üyeliğine atanana valilerden Muzaffer Dilek, Atıl Üzelgün ve Hüseyin Poroy'un, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'nun yakın arkadaşı olduklarına dikkat çekiliyor. Bu isimlerin valilik görevlerine Nehrozoğlu'nun isteği üzerine Sezer'in kontenjanından atandıkları belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bazı illere yapılacak valiler ataması konusunda Çankaya ile hükümet arasındaki pazarlıklar devam ediyor. Görüşmeleri İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Nehrozoğlu yürütüyor. Hükümet, Emniyet Genel Müdürlüğü için İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal'ın ismini gönderdi ancak Köksal'ın atanmasına, Nehrozoğlu'nun karşı çıktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber