Türkiye'de bilim ideolojinin arkasına gömülmeye devam etmektedir

Haber Giriş : 14 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki Yorum "Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Alıcı, öğretim üyelerinin eyleme cüppleri ile gelmesini istedi" başlıklı yazıya gelmiştir.

Bugün yine üzülerek görmekteyiz ki Türkiye'de bilim ideolojinin arkasına gömülmüştür.

Türkiye'de birçok alanda büyük bir yozlaşma akımı sözkonusudur. Hepimizin bildiği gibi liyakatsiz kişilerin layık olmadığı yerlere getirilmesi, bilime ve bilimselliğe yeterince önem verilmemesi, insanları kapasitelerine göre değilde, düşüncelerine göre değerlendirilmesi gibi...

Şahsen ben bunları yaşadığım toplumda görüyorum ve üzülüyorum. Fakat beni asıl üzen nokta, -diğer kurumları bir yana bırakırsak- bunların üniversitelerde yaşanması.

Çünkü böyle değerlerin üniversitelerde yıpranması bilimden uzaklaşmaya, ülkemize erdemliliği aşılayacak okumuş kuşağın da bilimsellikten ötelere kaymasına sebep olacaktır. Bu ise bitmemiz tükenmemiz demektir.

Buradan üniversite öğretim üyelerine seleniyorum, lütfen bilimi sağcı solcu kutuplaşmasına getirmeyiniz. Çünkü bilimin sağı solu olmaz, rica ediyorum, bu konulara ayıracağınız vakitlerinizi bilimsel çalışmalara ayırınız, çünkü ülkenin sizlere ihtiyacı var.

Saygılarımla

Mehmet Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber