'Haziran'da lise mezunu 2500 polis memuru alacağız'

Bakan Soylu, 24 bin 500 polis alıyoruz. 10 bin özel harekat polis alımı için sınav tamamlandı. 10 bin üniversite mezunu polis memuru alımı ilanda. 2500 lise mezunu polis memuru Haziran ayında, 2 bin komiser yardımcısı Eylül ayında alımı gerçekleştirilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2017 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis alımıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu, '24 bin 500 polis alıyoruz. 10 bin özel harekat polis alımı için sınav tamamlandı. 10 bin üniversite mezunu polis memuru alımı ilanda. 2500 lise mezunu polis memuru Haziran ayında, 2 bin komiser yardımcısı Eylül ayında alımı gerçekleştirilecek' dedi.

Bakan Soylu ikinci alımla ilgili olarak "28 bin 200 jandarma alıyoruz. 970 sahil güvenlik alıyoruz." dedi.

Bakan Soylu üçüncü alımla ilgili olarak da "gerek güneydoğuda gerekse de İstanbul, Ankara, İzmir, Antep, Adana, Hatay gibi büyük kentlerde bekçi alımı yapıyoruz." dedi.

Süleyman Soylu'nun son açıklaması ise önlisans mezunlarının POMEM'le polis alımlarına yönelik taleplerine verdiği cevap oldu. Soylu şöyle konuştu: "Yüksekokul mezunlarının POMEM'lere alınması yönünde talepler var. Bunları Anadoluya gittiğimizde görüyoruz. Biraz haklılıkları var. Bu şuan mümkün değil, zira ilanı erteleyip kanun değiştirmemiz lazım. Ama önümüzdeki alımlarda bunlara yönelik bir adım atıp atmamayı değerlendireceğiz. arkadaşlar rahat olsunlar, bu konuda bizim de ihtiyaçlarımız var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber