Kimsesiz çocuklara devlet kapısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlardan ayrılan gençlerin belirli bölümünün, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildikleri bildirildi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, müdürlük bünyesinde bulunan gençlerin devlet işine girmelerinin çok rahat olduğunu kaydetti.

Malatya'da kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen gençlerin oranının yüzde 90 olduğunu belirten Konan, şunları söyledi:?3413 sayılı kanun, bu gençlerimizin istihdamını kolaylaştırıyor. Zihinsel engelliler dışında, kamu kurum ve kuruluşlarına personel alma durumunda, yapılacak mülakatlarda olumlu sonuç alan gençlerimiz işe yerleştiriliyor.

Malatya'da bu oranın yüzde 90 olması son derece sevindiricidir. Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan yurtlardaki çocukların kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmeleri için kamu personeli sınavı zorunluluğu yok. Bu da gençlerimiz için büyük fırsat.?

TÜRKİYE GENELİ DURUM

Öte yandan, AA muhabirinin, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünden, Bilgi Edindirme Yasası kapsamında talep ettiği bilgiye verilen yanıtta, 1988 yılından bugüne kadar Türkiye genelinde kurum bünyesindeki 26 bin 669 gencin değişik kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildikleri belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:?3413 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği 1988 yılından bugüne kadar toplam 26 bin 669 gencimiz değişik kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber