İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

10 bin polis alımı için başvurular uzatıldı

Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 20. Dönem POMEM ön başvurusu referandum kaynaklı hareketlilik sonucu başvurmayanların talepleri nedeniyle 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2017 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 bin polis alımı için başvurular uzatıldı

Hatırlanacağı üzere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin polis alımına başvuruların yetersiz düzeyde olduğunu belirtmişti.

Bu açıklama sonrasında memurlar.net olarak, yaş, öğrenim veya KPSS puan şartı ile ilanın 2017 sınavı sonrasına ertelenmesi olmak üzere dört ihtimal bulunduğunu belirtmiştik. Ancak bu ihtimallerden yaş ve öğrenim düzeyi şartının değişmesinin zor olduğunu zira kanun değişikliği gerektiğine dikkat çekmiştik.

Zaten bu açıklamamız sonrasında, Bakan Soylu da, önlisans mezunlarına yönelik taleplerin yani öğrenim düzeyi şartının değişmesinin kanun değişikliği gerektirdiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı bir kaç günlük aradan sonra, talep düşüklüğüne yönelik tedbirini açıkladı.

Bakanlık sadece son başvuru tarihini uzattı.

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama:

2017 yılı 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemlerinin 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacağı daha önce duyurulmuştur.

Ancak, ülkemizde yapılacak olan referandum oylaması nedeniyle oluşan hareketlilikten dolayı bazı adayların ön başvuru işlemlerini gerçekleştirememesi ve başvuru süresinin uzatılması ile ilgili olarak yoğun talep gelmesi nedeniyle 20. Dönem POMEM ön başvuru işlemleri 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

10 bin daha polis alınacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber