Yeni otomobil 3 yılda 38 defa bozulunca

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Rasim Saraçoğlu, 60 bin YTL'ye aldığı yeni otomobil 3 yılda 38 defa bozulunca firma aleyhinde dava açtı.

AA muhabirine açıklama yapan Saraçoğlu, otomobilini 2003 yılında satın aldığını, o günden beri aracın sürekli arıza yaptığını, iki yıllık garanti süresinde ücretsiz servis hizmeti verildiğini anlattı. Otomobilin, kullanıcıdan kaynaklanmayan nedenlerden, klimasından, göstergelerinden veya motorundan arızalandığını söyleyen Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Şubat ayı başında seyir halindeyken araba birden savrulmaya başladı. Hemen en yakın yetkili servise götürdüm. Arızanın şanzımandan kaynaklandığını söylediler ve 15 bin YTL'lik fatura çıkardılar. Henüz 86 bin kilometrede olan, otomatik vites bir arabanın bu arızayı çıkarması olanaksız. Ben de durumu otomobil firmasına bildirdim. Firmanın Almanya'daki merkezine de başvurdum ama otomobili garanti kapsamına almadılar." Otomobili aldığı tarihten itibaren iyi niyetli davrandığını, ancak bundan sonra hukuki yollarla hakkını arayacağını ifade eden Saraçoğlu, "Bana ayıplı mal sattılar, madem tamir etmiyorlar o zaman ya değiştirsinler ya da paramı versinler" dedi.

Saraçoğlu'nun avukatı Yusuf Akın ise öncelikle İzmir Sulh Hukuk Mahkemesinde tespit davası açtıklarını, daha sonra da Asliye Ticaret Mahkemesine maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Rasim Saraçoğlu'nun 3 yıldır güvenli olmayan bir otomobili kullanmak zorunda bırakıldığını dile getiren Akın, "Müvekkilimin can güvenliği de tehlikeye atılmıştır. Ayrıca Rasim Bey yaklaşık 20 gündür arabasını kullanamıyor. Arabasını kullanmadığı günlerden dolayı uğradığı maddi ve manevi zararın karşılanmasını da istiyoruz" şeklinde konuştu.

Firmanın hukuk servisi yetkilisi ise her kuruma karşı bu tür davaların açılabildiğini belirterek, "Henüz bize ulaşan bir dava bilgisi yok. Ancak ilerleyen zamanlarda bize bilgi ulaşırsa, davayı takip edip gereken işlemleri yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber