ÖSS sınav soru sisteminde değişiklik olmayacak

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK yasası yürürlüğe girdiği zaman ÖSS sınav soru sisteminde değişiklik olmayacağını bildirdi. Çelik, dün Kırşehir Lisesi ek binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan öğrencilerden derslerine iyi çalışmalarını istedi ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerin YÖK Yasası konusundaki dedikodulara kulak asmamaları gerektirdiğini belirtti. Çelik, öğrencilere şöyle seslendi:

'Sevgili öğrenciler, yasa yetişir mi yetişmez mi, katsayı şöyle mi olacak böyle mi olacak? Lütfen ilgilenmeyin. Siz bireysel başarınızı artırmaya çalışın. Eğer başarılı değilseniz sistem nasıl olursa olsun işe yaramaz.'

Bu yıl yasa yürürlüğe girdiği zaman ÖSS sınav soru sisteminde değişiklik olmayacağını vurgulayan Bakan Çelik, bu yılki soruların geçen yıldan farklı olmayacağını kaydetti. Çelik, 'Değişiklikler daha sonraki yıllarda devreye girecek. Onun için siz derslerinizi çalışın, hazırlıklarınızı devam ettirin, etrafınızdaki dedikodulardan etkilenmemeye bakın' dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr Savaş Küçükyavuz da YÖK Genel Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 'Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Taslağı' üzerinde çalıştıklarını belirterek, yapılacak bazı kontroller sonrasında kılavuzun en kısa sürede basılacağını bildirdi. Prof. Dr. Küçükyavuz, 'Her şey yeniden bir kılavuz bastırmayı gerektirmez' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber