450 bin Kamu-Sen üyesine bireysel kaza sigortası yapıldı

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı Kredi Sigorta ve Kamu-Sen'in işbirliği sonucunda konfederasyon üyesi kamu çalışanları sigorta güvencesi altına alındı. Böylece, 450 bin Kamu-Sen üyesine 5 milyarlık teminatla bireysel kaza sigortası yapıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Murat Güvenel, Kamu-Sen'le işbirliği sonucunda çok büyük bir kitleyi sigorta teminatı altına aldıklarını kaydetti. Güvenel, 'Bu girişimin sonucu olarak 450 bin Kamu Sen üyesi sigorta güvencesi altına alındı. Kardeş kuruluşumuz Yapı Kredi Emeklilik de bireysel emeklilik konusunda Kamu Sen grubu için büyük bir hazırlık yapıyor. Bu topluluğa çok ciddi tekliflerle geleceğiz' dedi.

5 MİLYARLIK TEMİNAT
Kamu-Sen üyelerine yapılan sigorta konusunda da bilgi veren Güvenel, şunları söyledi: 'Bu bir bireysel kaza sigortası, yani ferdi kaza sigortası. Kişilerin başına kaza yoluyla gelebilecek her türlü zararı karşılayan bir sigorta türü. Ölüm halinde çalışıyor, sürekli sakatlık halinde çalışıyor. Bir teminat limiti var. Ölüm ve sürekli sakatlık halinde sigorta teminatı ödeniyor. Ölüm halinde kanuni varisine, sürekli sakatlık halinde ise kendisine ödeniyor. Bütün üyeler için 5 milyarlık bir teminat var.'

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da konfederasyonun imkanlarının iyileştiği ölçüde teminat miktarını 10-15 milyara çıkarmak istediklerini söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber