15 Temmuz'lar yaşanmasın diye gaziler sandıkta

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında bedenlerini siper ederek vatanlarına sahip çıkan gaziler, referandumda oy kullandı. Darbe girişimi gecesi Taksim'e hafriyat kamyonuyla giden ve simge isimlerden biri haline gelen Şerife Boz, "Bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmasın diye oyumu kullanacağım" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Nisan 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz'lar yaşanmasın diye gaziler sandıkta

Türkiye'nin gördüğü en büyük ihanet olan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bedenlerini siper ederek vatanlarına sahip çıkan vatandaşlar, sandık başında da devletlerine sahip çıktı.

Darbe girişimine karşı duruşuyla bir sembol haline gelen ve Taksim Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbetine kendi kullandığı ve yakınları ile komşularını doldurduğu hafriyat kamyonuyla giden 51 yaşındaki Şerife Boz tarihi referandumda oyunu kullandı. Kolu kırıldığı için kamyonetiyle gelemediğini ve bu nedenle üzgün olduğunu söyleyen Boz, "Bugün kararların erken alınması için, vatanım milletim bayrağım için, istikbal istiklal için, güçlü bir Türkiye için, 15 Temmuzların yaşanmaması için oyumu kullanacağım. Vatanıma milletime böyle bir hayırlı bir iş yaptığım için çok mutluyum" dedi.

DEDLET HER ZAMAN YANIMIZDAYDI

15 Temmuz gecesi gösterdikleri direnişle destan yazan Kahramankazanlılar da Anayasa Değişikliği Halkoylaması için sandık başına gitti. Akıncı Hava Üssünde darbecilerin açtığı ateş sonucu bacağından yaralanarak gazi olan 70 yaşındaki Mustafa Zorova da sedyeyle gelerek oyunu kullandı.

Ambulansla okula getirilen Zorova, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Tedavisinin 9 aydır sürdüğünü ve bir an önce iyileşmek istediğini belirten Zorova, kendisini bu hale getiren darbecilerin idamını istedi. "İnşallah o günleri bir daha yaşamayız" diyen Zorova "Bizler gördük yaşadık, arkadaşlarımız gazi oldu, kimimiz şehit oldu. Hainler cezasını çeksin. Allah razı olsun Türkiye Cumhuriyeti'nden. Vurulduğumuz günden bu yana hiç başımızdan ayrılmadılar en büyüğünden en küçüğüne kadar. Bu oyumuz da vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah hep aynı çıkar oylarımız da Türkiye bir rahata biner" diye konuştu.

VAZİFEMİ YERİNE GETİRDİM

İhanet gecesinde Üsküdar Altunizade'de defalarca tankların altına yatan ve sol kolunun üzerinden tank geçtiği için gazi olan Sabri Ünal, Pendik'te oy kullandı. Oy verme işleminden sonra konuşan Ünal, 2013'ten itibaren Türk milletinin birçok darbe teşebbüsüyle yüzleştiğini söyledi. Bu teşebbüslerin sonuncusunun 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu hatırlatan Ünal, "Ben de bugün burada 15 Temmuz gazilerinden birisi olarak üstüme düşen vazifeyi yerine getirdim. Tercihimizi kullandık, ümit ederim ki milletimiz de aynı şekilde tercihini kullanır. Vatana, millete hayırlı olsun" diye konuştu.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN OY KULLANDIM

Hain darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanında tankların altına yatarak simge haline gelen Metin Doğan da, oyunu kullandı. Oyunu memleket için kullandığını belirten 15 Temmuz Gazisi Doğan, "Bu referandum AK Parti ile ana muhalefet arasındaki bir savaşın referandumu değildi. Türkiye'yi bir vücut olarak düşünün, bizler de bu vücudun içerisinde yaşıyoruz. Bu vücut ise artık hastalanmıştı, yorgun düşmüştü ve sağlam olması için bir reçete yazılması gerekiyor. Ve bu yazılan reçeteye de baktığımızda mantığa, zekaya ve vicdana aykırı herhangi bir şey görmedim ve oyumu da daha güçlü bir Türkiye olması için o doğrultuda kullandım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber