TOKİ Başkanı: Çok iş yapıyoruz, yanlışlarımız olabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, ''biz idareci değil, uygulamacı kuruluşuz. Çok iş yapıyoruz, yaparken yanlışlarımız olabilir. Uyarılara göre düzeltiriz'' dedi.

TMMOB Mimarlar Odasının başvurusu üzerine Danıştay'ın kısmi yürütmeyi durdurma kararı verdiği TOKİ İhale Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulunan Bayraktar, ''hukukun üstünlüğü çerçevesinde, mahkemenin uyarılarını dikkat alarak, yönetmeliği değiştirdiklerini'' söyledi.

Kendilerinin piyasa ve inşaat işlerini iyi bildiğini, hukukun ise mahkemenin uzmanlık alanı olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Onların bu işi bizden daha iyi bildiği muhakkak. Bu nedenle ihale yönetmeliği konusunda mahkeme ne diyorsa onu yaptık. İtirazları dikkate aldık. Yargının üstünlüğü bunu gerektirir. Biz de işi yaparken hatalarımızı görüyoruz. Uyarılara göre düzeltiyoruz'' diye konuştu.

TMMOB Mimarlar Odasının başvurusu üzerine, Danıştay, TOKİ'nin Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği'nde bazı maddelerin yürürlüğünü bu ay başında durdurmuştu.

''MECLİS LOJMANLARINDA TAKDİR MAHKEMENİN''

TOKİ Başkan Vekili Bayraktar, ''TBMM eski lojmanları konusunda Mimar Behruz Çinici'nin yıkımın durdurulması amacıyla mahkemeye başvuracağının'' hatırlatılması üzerine de ''Bu binaların iskan izni bile yok. Şimdiye kadar tescil bile yapılmamış. Yine de takdir mahkemenin'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber