Hakimin üniversiteli kızla chat evliliği çabuk bitti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanal aşk ile başlayan jet evlilik çabuk bitti

MUŞ'un Malazgirt İlçesi'nde görev yapan Asliye Hukuk Hakimi 30 yaşındaki Murat Yıldız'ın internette tanışıp 18 gün evli kaldığı üniversiteli eşi 24 yaşındaki Derya Yıldız'ın, açtığı 77 bin YTL tazminat istemli boşanma davasına başlandı. Mahkeme, hakim Murat Yıldız'ın eşine aylık 350 YTL tedbir nafakası ödemesine karar verdi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Teknik Ressamlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Derya Yıldız, bir arkadaşının tavsiye ettiği internet sitesine girdi. 2 Ekim 2006'da kendisine ?Fearless970' rumuzuyla gönderilen mesaj sayesinde, eşinden boşanan 1 çocuk babası hakim Murat Yıldız'la internette tanıştı. Bilgisayardaki sohbetler sonunda üniversiteli Derya ile Hakim Yıldız, 2 Kasım 2006'da Adana'da evlendi. Ancak bu evlilik iddiaya göre, Hakim Yıldız'ın internet merakı yüzünden 18 gün sürdü. Hakim Yıldız, internetten gönderilen fotoğraf ile kendisine gönderilen fotoğrafın aynı olmadığını, eşinin tavırları ve vücudundaki deformeleri gerekçe gösterip, ?Ben gönderilen fotoğrafı beğenmiştim. Karşılaştığımızda fotoğrafa hiç benzemeyen, son derece yıpranmış, davranışları sağlıksız biri ile karşılaştım'' gerekçesiyle Malazgirt'te boşanma davası açıp, 24 bin YTL maddi ve manevi tazminat istedi. Boşanma ve tazminat davası karşısında şaşkına dönen üniversiteli Derya Yıldız da, hakim eşine karşı Adana 1'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açıp, 77 bin YTL maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

CHAT EVLİLİĞİ DEĞİL

Bugün yapılan boşanma davasının ilk duruşmasına hakim Murat Yıldız gelmedi. Üniversiteli Derya Yıldız ile avukatı Mehmet Aydın'ın katıldığı duruşmada Hakim Yıldız'ın gönderdiği cevap dilekçesi okundu.

Hakim Yıldız, eşi hakkında açtığı boşanma ve tazminat davasını geri çektiğini, eşinin açtığı boşanma davasını ise kabul ettiğini belirtti. Eşinin istediği 77 bin YTL tazminatı kabul etmediğini dilekçesinde belirten Yıldız, 250 YTL'ye kadar nafaka ödemeye de hazır olduğunu belirtti. Evliliğinin chat evliliği olmadığına da dilekçesinde dikkat çeken hakim Murat Yıldız, ?Evlilik bir chat evliliği değildir. Ayrı ve uzak yerlerde kalmanın ve koşullarının da etkisiyle bilgisayarda yazışma ve telefonda görüşme olayı doğal olarak tanıma sürecinde karşılıklı kullanılan yöntemlerden biri olarak başvurulmuştur'' dedi. Derya Yıldız ise eşinden boşanmak istediğini belirterek, ?Bir araya gelmemizin ihtimali yoktur'' diye konuştu.

Mahkeme hakimi, davacı Derya Yıldız'ı psikolojik rahatsızlığının bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ederken Hakim Yıldız'ın eşine her ay 350 YTL tedbir nafakası ödemesine karar verip duruşmayı erteledi.

Derya Yıldız, duruşma çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, ?Hakim Murat ile chat yaparken tanıştık. Beni tatlı sözler ve şiirlerle kandırdı ve bir an önce evliliğe ikna etti. Bu mesajları da mevcuttur. Bana ait olmadığını ileri sürdüğü internetten gönderdiğim fotoğraf da benim fotoğrafımdır. İddia ettiği gibi ben onu kandırmadım, o beni güzel sözlerle kandırdı. 18 günlük evliliğimizi çekilmez hale getirdi. Birlikte artık yaşamamız mümkün değil'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber