'Mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabulünde konuştu. Erdoğan, Nazım Hikmet'in 'Kız Çocuğu' şiirini okudu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2017 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan için Türkiye'de bulunan dünya çocuklarını kabulünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasına Nazım Hikmet'in 'Kız Çocuğu' şiirini okuyarak başladı. Suriye'deki kimyasal saldırıda ikiz çocuklarını kaybeden babayı hatırlatan Erdoğan "Hatay'da ağırladım, dünya basını bu olay karşısında acaba ne dedi?" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Suriye'de kimyasal silahlarla öldürülen ikiz çocukların babasını ülkeme davet ettim, Hatay'da ağırladım, dünya basını bu olay karşısında acaba ne dedi?

Biz mazlum ve mağdurların yanında yer almaya devam edeceğiz.

Biz çocuklar yaşasın istiyoruz. Daha da önemlisi çocuklar sadece yaşamakla kalmasın kendilerini güvende hissetsinler.

Ülkenizdeki tüm büyüklerden dünyadaki çocukların sıkıntıları konusunda daha hassas olmalarını talep etmelisiniz. Çocuk masuniyeti karşısında yumuşamayacak hiçbir kalp yoktur. Dünyayı değiştirebiliriz. Bir kez daha 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na iştirakiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İster tatil için ister eğitim için ister ziyaret için hangi amaçla gelirseniz gelin Türkiye'nin kapısının sizlere daima açık olduğunu unutmayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber