Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi törenle açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 18:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz tarafından, sanayici ve öğretim elemanı iletişimini sağlıklı ve sürekli kılabilmek, kentin sanayisine etkin bir şekilde katkıda bulunmak amacıyla yaptırılan ?Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi? dün düzenlenen bir törenle hizmet açıldı.

Fırat Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi'nin açılış törenine, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Elazığ Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Polis Okulu Müdürü Adem Kızılkaya, ETSO Başkanı Suat Öztürk, Müsiad Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, EMMAD Başkanı Oğuzhan Arslan, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Harun Özer ve Prof. Dr. Erkin Oğur, Fakülte Dekanları, ELSİAD ve ELGİAD temsilcileri ile iş adamları katıldı.

ETSO Başkanı Suat Öztürk açılışta yaptığı konuşmada, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi'nin açılmasının Elazığ'ın sanayisi için çok önemli bir adım olduğuna vurgulayarak şunları söyledi: ?Amacımız ETSO-Fırat Üniversitesi ile sanayicimizi birleştirmek, sanayicimize teknik olarak destek vermektir. Üniversitemiz binasını yaptı biz de demirbaşını ve mefruşatını tamamladık. Burası bir sekreterya hizmeti verecek, yatırım yapan veya yapmayı düşünen sanayicilerimizle hocalarımızı buluşturacaktır. Artık, firmalarımız çok daha etkin bir şekilde hizmet alacaktır. Sayın Rektörümüze sanayicilerimize gösterdiği bu güzel yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum.Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun?.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi'nde sanayici ile Üniversite öğretim üyelerinin buluşacağına belirterek; ?Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi'ni oluşturmak üzere öncelikle açılışını gerçekleştirileceğimiz binayı yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Suat Öztürk Bey de içinin döşemesini yaptı. Bundan sonra sanayicimizin üniversitemizden bir talepleri olduğunda bu merkeze müracaat edecekler, bu merkezden yönlendirilecekler. Sanayicimiz ve hocalarımız burada buluşarak sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracaklar. Merkezin ilimize hayırlı olmasını dilerim.?dedi.

?Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi'nin açılış töreninde son konuşmayı yapan Elazığ Valisi Muammer Muşmal ise, Fırat Üniversitesi'nin sanayi ile güzel çalışmalar yaptığına dikkat çekerek; ?Hep arzuladığımız üniversite ile sanayinin bir arada çalışmasıdır. Üniversitensin tecrübesinden, bilgisinden, birikiminden sanayicilerimizin faydalanmasıdır.Bu merkez hep ifade edilen üniversite halka açılsın söyleminin somut bir örneğidir. Bu konuda üniversitemiz ve rektörümüz gerçekten çok duyarlılar. Ticaret ve Sanayi Odasıyla müşterek çalışmalar, yeni projeler yapmaları bizi son derece sevindirmektedir. Gerek ilin, gerekse ülkenin kalkınması bu müşterek çalışmaya bağlıdır. Bu konuda herkesi kutluyor, merkezin hayırlı olmasını diliyorum.?şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ?Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi?, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ve ETSO Başkanı Suat Öztürk tarafından açıldı. Açılışın ardından Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erhan Akın, konuklara merkezi gezdirerek, merkez hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber