28/02/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Hollanda Kraliçesi Beatrix'in temasları sürüyor.

- Beatrix, sabah saatlerinde Kayseri'ye gidecek, burada Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde, sanayici ve iş adamlarıyla toplantıya katılacak.

- Kralice Beatrix'le birlikte Ankara'ya gelen Prens Alexander ve Prenses Maxima, ODTÜ'de "Kültürlerarası Diyalog ve Medya" konferansına iştirak edecekler.

- Hollanda kraliyet ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakanlık Konutu'nda Türk ve Hollandalı sanayicilerle bir araya gelecek.

- Kraliçe Beatrix, Prens Alexander ve Prenses Maxima, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni gezecek.

- Beatrix, Hollanda Nefesli Çalgılar Topluluğu'nun Bilkent'teki konserine katılacak, ardından resepsiyon verecek.

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşecek.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Deniz Ticaret Odası meclis toplantısında konuşma yapacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İstanbul'da, Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen "KOBİ'lerin Finansman Sorunları ve Anadolu Yaklaşımı" konulu panelde konuşacak.

- Şener, daha sonra İMKB ile Tez-Koop İş Sendikası arasında imzalanacak toplu iş sözleşmesi törenine katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Arnavutluk Entegrasyon Bakanı Arenca Trashani ile Ankara'da kahvaltıda bir araya gelecek.

- Görüşme sonrası iki ülke arasında "Avrupa Birliği Entegrasyon Süreci"ne ilişkin işbirliği protokolü imzalanacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneğinin genel kurulunda konuşacak.

- Daha sonra Kırşehir'e geçecek olan Tüzmen, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığını ziyaret edecek.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nde Nuh Çimento İlköğretim Okulu, Ayşe Sıdıka Alişan İlköğretim Okulu ile bir fabrikanın açılışına katılacaklar. Gönül ve Pepe, daha sonra kentte çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da Beyazıt Ford Otosan ile Küçükçekmece Behiye Selim Pars ilköğretim okullarının açılışlarını yapacak.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Hollanda Ekonomi Bakanı Maria van der Hoeven, TOBB tarafından Ankara'da düzenlenen, Türkiye-Hollanda İşbirliği Toplantısı'na katılacak.

- Toplantının ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da TÜSİAD'ın "Kurumsal Yapısı, Yasal Çerçevesi ve Göstergeleriyle Ulaştırma Sektörü" başlıklı raporunun tanıtım toplantısında bulunacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da, Ulusal Mesleki Yeterlilik Kurumunun olağanüstü genel kurul toplantısına katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunu üstlenecek Eti AŞ. ile Eskişehir'de imzalanacak protokol törenine iştirak edecek.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, çeşitli uluslararası anlaşmalar ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, uluslararası düzeyde üstün başarı kazanan sporculara "devlet sporcusu" unvanı verilmesi ve aylık bağlanmasını öngören yasa teklifi görüşülüyor.

- İçişleri Komisyonunda, araç tescil işlemlerinin tek merkezden yürütülmesi amacıyla "araç tescil ve sürücü belgesi işlem merkezi" kurulmasını öngören yasa tasarısı ele alınacak.

- Sanayi Komisyonunda, Sigortacılık Yasası Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, elektronik ortamda işlenen suçların önlenmesine ilişkin tasarı ile Yargıtay Yasası'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısı düzenliyor.

14- Makedonya Tarım Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Atso Spasenovski, Konya'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

15- Siyasi partilerden...

- Demokratik Toplum Partisinin (DTP) 1. Olağanüstü Kongresi Ankara'da toplanıyor.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, parti genel merkezinde Eğitim-Bir-Sen yöneticilerini kabul edecek, genel başkan yardımcısı Şevket Kazan da basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde, Sivas'tan gelen TCDD geçici işçileriyle görüşecek.

16- Toplantı... Konferans...

- Ankara Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odasının meclis toplantıları yapılacak.

- Renault Mais Türkiye Genel Müdürü İbrahim Aybar, Adana'da, "İnovasyon ve Teknoloji" konulu bir konferans verecek.

17- Maliye, ev sahiplerinin peşinde...

- Muhtarlıklardan kirada oturanlar, tapudan birden fazla konutu olanlar, bankalardan da kira havale bilgileri toplanıyor.

- Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu: "Ev sahibi ve kiracı bilgilerini muhtarlıklardan on-line ortamda da alacağız."

18- Dünya Bankası'ndan elektrik raporu...

- Rapordaki iyimser senaryoya göre, elektrikte arz açığı 2011 yılında ortaya çıkabilecek. Kötümser senaryoya göre ise açık 2009 yılında oluşacak.

- Raporda, özel sektör tarafından yapılan doğal gaz ve yenilenebilir enerji yatırımlarının gecikmemesi için fiyatların caydırıcı olmaması gerektiği vurgulanıyor.

19- KARDEMİR'in yatırım hamleleri...

- KARDEMİR Genel Müdürü Osman Kılavuz: "İnşası tamamlanan ray ve profil haddehanesinde mamul üretimine mart ayında başlayarak iç pazara yönelik 90-100 bin ton/yıl ray üretmeyi hedefliyoruz."

- "Yaklaşık 65 milyon avro yatırım bedelli haddehanede, çelik konstrüksiyoncuların tüketebileceği profilleri çok rahat üretebileceğiz."

20- "Eser zengini" arkeoloji müzeleri "ilgi yoksulu"...

- Bünyesindeki 1 milyonu aşkın eserle dünyanın en büyük müzelerinden olan İstanbul Arkeoloji Müzelerini, çoğunluğu öğrencilerden oluşan, yılda ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor.

- Osman Hamdi Bey'in 1891'de kurduğu, ilk Türk müzesi ve aynı zamanda dünyanın ilk müze binası olma özelliğine sahip müzelerin ünik (eşsiz) parçaları arasında İskender Lahdi, Kadeş Anlaşması, Zeus Sunağı'na ait Afrodit başı, Troya ve Babil kalıntıları da bulunuyor.

- Müze Müdürü İsmail Karamut: "Halkımız, Topkapı Sarayı'ndaki bir padişah kaftanına gösterdiği ilgiyi buradaki binlerce yıllık eserlere de göstermeli."

21- "Yolun yarısı uzadı"...

- Uzmanlar, yaşam kalitesinin artmasına paralel, orta yaş sınırının 60'a dayandığını ifade ediyor.

- Prof. Dr. M. Emin Erdal: "Artık yolun yarısı 35 değil; 45 yaşa kadar genç, 60 yaşa kadar orta yaş tanımlaması daha doğru."

- "Yasal ve etik sorunlar olmasa hücre yaşlanmasında rol oynayan kromozomlar sayesinde 120-130 yaşına kadar ömrü uzatmak mümkün olur."

22- "Aileli kimsesizler" yuvalarına dönüyor.

- Ekonomik yetersizliklerden dolayı ailelerin yanında kalamayan çocuklardan 3 bin 300'den fazlası, SHÇEK'in başlattığı "aileye dönüş ve aile yanında destek projesi" sayesinde yuvalarına geri döndürülerek anne ve baba hasretini giderdi.

23- 700 yıllık ahşap cami sırrını koruyor.

- Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu 1299 yılında, Beyşehir'de ahşaptan yapılan Eşrefoğlu Camii'ndeki ağaç bölümlerin çürümeden bugüne dek nasıl geldiği halen bilinmiyor.

- Caminin çivi ve tutkal kullanılmadan yapılan minberi ve ne için yapıldığı tam olarak bilinmeyen ortasındaki kar kuyusu dikkati çekiyor.

- Eşrefoğlu Camii, taş, tuğla, çini ve renkli boyama gibi birçok süsleme tekniğinin bir arada ve yoğun olarak kullanıldığı tek ahşap cami olma özelliğini taşıyor.

24- - Tek bacakla Türkiye'den Kanada'ya uzanan azmin öyküsü...

- Yetiştirme yurdunda geçen çocukluk ve ardından kaza sonucu bir bacağını kaybeden Fehim Kamalı, göç ettiği Kanada'da sembol isimler arasında yer aldı.

- Protez bacağıyla kanser hastaları yararına Kanada'yı baştan başa geçen ilk engelli sporcu olan Terry Fox'un ölümünün ardından, onun izinden giden Kamalı, yaklaşık 15 yıl boyunca gerçekleştirdiği maraton koşularıyla çeşitli dernek ve hasta kişiler için yüz binlerce dolar bağış topladı.

25- Futbolda Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında, Gaziantep'te Gaziantepspor ile Trabzonspor, Manisa'da da Vestel Manisaspor ile Beşiktaş karşılaşacak.

26- Basketbol FIBA Bayanlar Avrupa Ligi play-off çeyrek final 3. ve son maçında Fenerbahçe, İspanyol rakibi Ros Casares Valencia'yı İstanbul'da konuk ediyor.

27- Futbolda Lig (B) 4. ve 5. Klasman Gruplarında 4. hafta maçları bugün yapılıyor.

- Üçüncü Futbol Ligi 4. Grup'ta 2, 2. Grup'ta da 3 maç yapılacak.

28- Erkekler Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda, Ankara'da Ankara SSK Spor ile Ziraat Bankası karşılaşıyor.

29- Türkiye Büyükler Bireysel Tekvando Birinciliği müsabakaları, Antalya'da başlıyor.

30- Beşiktaş-Galatasaray derbisine doğru...

- Beşiktaş'ın derbi kozu Dolmabahçe...

- 2007'nin ilk lig derbisinde Galatasaray'ı ağırlayacak olan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda son dönemde rakiplerine puan kaptırmıyor.

- Beşiktaş, 4'ü Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası olmak üzere Dolmabahçe'de yaptığı son 8 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken, bu süre içinde toplam 21 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü.

31- Galatasaray'da deplasman stresi...

- Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar, bu sezon deplasmanda maç kazanmakta zorlanıyor.

- Ligde şimdiye dek rakip sahalarda 10 maça çıkan sarı-kırmızılılar, bunların yalnızca 2'sini kazanabildi.

- Galatasaray derbide Ümit Karan'a güveniyor.

- Ligde 12 golü bulunan Ümit Karan, Beşiktaş derbisi öncesinde takımının gol

yollarında en güvendiği isim.

- Beşiktaş'ta derbide gözler Nobre'de...

- Türk vatandaşlığına geçerek Mert adını alan Brezilya asıllı futbolcu, 3'ü Fenerbahçe, 2'si de Beşiktaş'ta olmak üzere Galatasaray filelerini toplam 5 kez havalandırdı, bu maçlardan 4'ünü oynadığı takımlar kazandı, 1'i ise berabere bitti.

32- Efes Pilsen, Barcelona'da "siftah" peşinde...

- ULEB Avrupa Ligi 2. tur grubundaki ilk 2 maçını yitiren lacivert-beyazlılar, bugüne dek deplasman galibiyeti alamadığı Winterthur FC Barcelona karşısında bu şansızlığını kırmak amacında.

- Efes Pilsen, İspanyol ekibiyle Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı 7 maçı da yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber