Şener: Mortgage ile İMKB'de işlem hacmi artacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tutsat sisteminin yürürlüğe girmesiyle İMKB'de işlem hacminin çok daha artacağını belirtti.

Şener, İMKB ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, İMKB'nin son dönemlerde kurumsal yatırımcıların, yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığı, karlılık ve işlem hacminin arttığı bir borsa görünümünü pekiştirdiğini ifade etti.

Tutsat (Mortgage) sisteminin yürürlüğe girmesiyle İMKB'de işlem hacminin çok daha artacağını kaydeden Şener, şöyle konuştu:

"Bu yeni sistemde bankalar kredi verirken gayrimenkullerin üzerine ipotek konulacak, menkul kıymetleştirme yapılacak ve bu kağıtlar da borsada işlem görecektir. Borsada işlem hacmi artacaktır. Mortgage sistemine özellikle yurt dışındaki kurumsal yatırımcılar büyük ilgi duymaktadır ve Türkiye'ye büyük fon akışları ortaya çıkacaktır. İMKB'de Mortgage ile birlikte verimlilik artışı, işlem hacmi ve yatırımcı açısından önemli ve büyük gelişmeler ortaya çıkacaktır."

İMKB Başkanı Osman Birsen'in "yetkilerim azaldı" dediğini ifade Abdüllatif Şener, "Kusura bakmasınlar, milyarlık ücret artışına imza attığınıza göre demek ki bayağı yetki sahibisiniz. Sayın Türk-İş Başkanı diyor ki (bu yetkisi bizim yasalardan kaynaklanıyor) ama iş yasasının ötesinde de Sayın Başkan yetkilidir. Büyük yetkilere sahiptir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber