Çalışanlar için vergi iadesini kaldıran tasarı ön sıraya alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, çalışanlar için vergi iadesinin kaldırılmasını öngören yasa tasarısı, gündemin ön sırasına alındı.

TBMM Danışma Kurulu önerisi, Genel Kurulda görüşüldü.

Öneri aleyhinde konuşan DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Meclisin ülkenin gerçek gündeminden uzak olduğunu ileri sürdü. TÜrkiye'de neler olduğuna ve vatandaşların gündemine bakılması gerektiğini belirten Kandoğan, "Buraya, vatandaşın derdine derman olacak düzenlemeleri getirmeliyiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı ile Kuzey Irak bölgesel yönetimi liderlerinin konuşmalarının dikkat çekici olduğunu kaydeden Kandoğan, "70 milyon insanı rencide eden bu konuşmalara karşı TBMM, dik bir duruş sergilemeliydi. ABD Dışişleri Bakanı'nı dinledik, 'Kürdistan' diyor. Öyle kritik günlerden geçiyoruz ki... 70 milyonu rencide eden, Kuzey ırak'tan yapılan küstahlığa TBMM olarak gür bir sesle yanıt verebilmeliydik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Öneriyle, bazı tasarı ve teklifler gündemin ön sırasına çekildi.

Buna göre, çalışanlar için de vergi iadesini kaldıran ve Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapan yasa tasarısı, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanunlarında değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifi, TSK Personel Kanununda değişiklik yapılmasını içeren 2 yasa tasarısı, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı, Er ve Erbaş Harçlıkları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa Teklifi ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapan Yasa Teklifi, gündemin ön sıralarına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber