Naklen geçişine izin verilmeyen polis davayı kazandı

Aksaray'da polis memuru iken Sivas'a VHKİ olarak geçmek isteyen ve muvafakat talebi reddedilen bir polis memuru, açtığı davayı kazandı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mayıs 2017 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Naklen geçişine izin verilmeyen polis davayı kazandı

Aksaray'da yaşanan olayda, POMEM'deki eğitim sonrasında polis memuru olarak atanan bir kişi, 6 yıllık zorunlu çalışma süresi sonrasında, Sivas Valiliğine VHKİ olarak geçmek için talepte bulunmuş, bu talebi kabul edilmiş ve Sivas Valiliğince, Emniyet Genel Müdürlüğünden muvafakat talep edilmiştir. Muvafakat talebinin reddedilmesi üzerine polis memuru dava açmıştır.

Açılan davada Aksaray İdare Mahkemesi şu gerekçeyle, muvafakat verilmeme işlemenin iptaline karar vermiştir.

"İdarelere kamu görevlilerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklen geçişlerine izin verilip verilmeyeceği konusunda takdir yetkisi tanınmış ise de, mutlak ve sınırsız olmayan bu yetkinin kullanılması halinde, gerçekleştirilen işlemlerin kamu yararı ve hizmet gerekleri bakımından yargı denetimine tabi olduğu çekişmesizdir.
Kamu hizmetlerinin bütünlüğü ve devamlılığı ilkesi gereğince, kamu görevlilerinin özel koşullarına göre verimliliklerinin en yüksek olduğu ve hizmetlerinden en yüksek oranda yararlanılacak bir birimde çalıştırılmalarının kamu yararrına uygun düşeceği açıktır. Olayda ihtiyaç gerekçesiyle işlemin kurulduğu belirtilmekte ise de, davacı ile aynı durumda olan personele daha önce muvafakat verilmiş olduğu ve davacının hizmetine duyulan ihtiyacın hukuken geçerli belgelerle ortaya konulamadığı anlaşıldığından, dava konusu işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber