Valilere 'maaşlar iyileştirilsin' mektubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Büro-Sen, 81 ilin valisine gönderdiği mektuplarla İçişleri Bakanlığına bağlı çalışan memurların ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için bakanlık ve hükümet yetkilileri nezdinde girişimde bulunulmasını istedi.

Sendika Genel Başkanı Fahrettin Yokuş imzasıyla gönderilen mektuplarda, İçişleri Bakanlığında çalışan genel idare, teknik hizmetler, yardımcı hizmetler ve diğer sınıflarda görev yapan personelin özlük hakları yönünden son derece ihmal edildiği belirtildi.

Mektuplarda, İçişleri Bakanlığı personeli ile eğitimi, unvanı, derece ve kademesi aynı olan diğer kurumlarda çalışan meslek mensupları arasında yaklaşık 300-600 YTL maaş farkı bulunduğu ifade edildi.

Bu şartlar altında, bakanlığın tecrübeli personelinin birçoğunun daha iyi maaş veren bakanlık, kurum ve kuruluşlara gittiği, kalanların da gitmek için fırsat kolladığı dile getirilen mektuplarda, ?Özelleştirilen kurumlardan naklen gelen personelden verim alınamadığı gibi, geldikleri kurumlarda aldıkları ücretin bakanlık personelinin maaşlarından ortalama 2 katı fazla olması sonucu, iş üreten personelin de iş verimi olumsuz yönde etkilenmektedir? denildi.

?MAAŞLAR HACİZLİ?

Mektuplarda, İçişleri Bakanlığı ile bağlı birimlerde (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü) çalışan personelin yaklaşık yüzde 20'sinin maaşında haciz bulunduğu belirtildi.

Bu gruptaki personelin 661-1148 YTL arasındaki maaşlarının, maaş karşılığında kredilendirilmesi nedeniyle sürekli eksi bakiye ile hayatını sürdürmeye çalıştığı ifade edilen mektuplarda, ayrıca bankalardan aldıkları tüketici kredilerini ödeyemeyen birçok personelin mahkemelik olduğu kaydedildi.

Mektuplarda, ?Maaşı dışında herhangi bir ek ücreti olmayan, bu nedenle kadrolarının yaklaşık yarısı (merkez ve taşra) boş bulunan İçişleri Bakanlığında, çalışanların mağduriyeti telafi edilmediği sürece bu yara kanamaya devam edecektir? görüşüne yer verildi.

?ANLATTIK, TEPKİ KOYDUK...?

Söz konusu sıkıntıların 2003 yılından beri İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve her mevkideki yetkililere defalarca anlatıldığı belirten mektuplarda, çalışanların mağduriyetinin kamuoyu ile paylaşması için demokratik tepkilerinin ortaya konduğu anlatıldı. Mektuplarda şu ifadeler yer aldı:

?Son olarak, hizmet kolunda ve İçişleri Bakanlılığında yetkili sendika olarak, bu sıkıntıları bire bir yaşayan siz değerli yetkililerden ricamız, İçişleri çalışanları adına bu adaletsizliğin giderilmesi yönünde, İçişleri Bakanlığı ve hükümet yetkilileri üzerinde girişimde bulunmanızdır.

Bu dileğimizi, 15 bin İçişleri çalışanı adına yerine getireceğiniz ümidiyle, saygılarımızı sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber