İstanbul uzmanı rehber yetiştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ?2010 Avrupa Kültür Başkenti? uygulamaları kapsamında, ?İstanbul Kültür-Turizm Rehberliği, Rehberlikte Uzmanlaşma Eğitimi? düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, ?İstanbul Kültür-Turizm Rehberliği, Rehberlikte Uzmanlaşma Eğitimi?, İstanbul Ticaret Odası'nın iş birliği ile gerçekleştirilecek.

?2010 Avrupa Kültür Başkenti? uygulamaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli bütün profesyonel turist rehberlerinin başvurusuna açık olan eğitimden, 100 rehber yararlanabilecek.

Bu eğitimler için müracaat eden profesyonel turist rehberleri, bakanlıkça oluşturulan komisyonca belirlenerek,50'şer kişilik iki ayrı gurup halinde eğitime tabi tutulacak.

Rehberlikte uzmanlaşma eğitimleri, 15 gün teorik ve pratik eğitim, 1 gün de sınav olmak üzere toplam 16 gün sürecek.

Eğitim programının sonunda yapılacak sınavda başarılı olan profesyonel turist rehberlerine, ?İstanbul Kültür-Turizm Rehberliği, Rehberlikte Uzmanlaşma Eğitimi Başarı Belgesi? verilecek.

Teorik ve pratik eğitimler, 1. Gurup için 13-29 Mart 2007 tarihleri arasında verilirken, 31 Mart 2007 günü de sınav gerçekleştirilecek.

2. Gurup için 3-9 Nisan 2007 tarihleri arasında pratik ve teorik eğitim verilecek. 21 Nisan 2007'de ise sınav yapılacak.

Adaylar, eğitim için 7 Mart 2007 günü mesai bitimine kadar Bakanlığın Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek. Adaylar, başvuru formunu, [email protected]? adresine mail yolu ile de gönderebilecek.

Sağlık-doğal afet gibi mazeretlerini resmi yazı ile belgeleyemeyen, mazereti dışında çağrıldığı halde gelmeyen veya eğitimi terk eden rehberler hakkında cezai müeyyide uygulanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber