Mardin'de ihale operasyonu: Bayındırlık il müdürü ve 4 memur dahil 20 tutuklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MARDİN Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, ihalelere fesat karıştırmak suçlamasıyla gözaltına alınan ve aralarında Bayındırlık İl Müdürü İsmet Şahulubey ve 4 kamu görevlisinin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki ihalelerde yolsuzluk yapıldığıyla ilgili alınan ihbarlar üzerine savcılık izniyle bir çok müteahhittin cep telefonunu dinlemeye aldı. Cep telefonu kayıtlarından Mardin'deki bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı ihalelere fesat karıştırıldığı, yolsuzluk yapıldığını tespit eden polis, Bayındırlık İl Müdürü Mehmet Şahulubey ile adları açıklanmayan 4 kamu görevlisi ve kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren 15 müteahhiti gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından ihalelere fesat karıştırma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, operasyonla ilgili gerekli bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izni doğrultusunda daha sonra açıklanacağını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber