Erzincan Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2007 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Faktültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzincan Üniversitesi'nde (EÜ), 6 Mart Salı günü yapılacak olan rektörlük seçimi için aday olduğunu açıkladı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan, Prof. Dr. Demirdöğen, gerek seçimlerle ilgili yasal prosedürün çok açık olmaması, gerekse seçim tarihindeki belirsizlik nedeniyle daha önce adaylığını açıklayamadığını söyledi. Kendisinin 21 yıldan bu yana AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Demirdöğen, uzun yıllar İngiltere ve Amerika'da bulunduğunu ve alanıyla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirtti. Aralarında, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Yerel Ekonomik Gelişme Projesi (YEGP), Küçük Ölçekli İş Kurma Projesi, Genç Girişimci Geliştirme Projesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Projesi, Erzurum İl Gelişme Planı ve Samsun-Kastamonu-Erzurum Bölgesel Kalkınma Projesi gibi birçok önemli projenin yürütücüsü ve yerel ekip sorumlusu olarak görev alan Prof. Dr. Demirdöğen, söz konusu projelerin bir kısmının da Erzincan'da yürütüldüğünü dile getirdi.

Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevine talip olmasının en büyük nedeninin, yeni kurulan bir üniversitenin geliştirilmesi ve dünya çapında bir üniversite haline gelmesi için bu üniversitede görev yapan öğretim elemanlarıyla birlikte çaba göstermek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demirdöğen, "Erzincan Üniversitesi'nde şu anda bulunan öğretim elemanlarının bu istek ve heyecana sahip olduklarını çok yakından biliyorum. Milli, manevi ve bilimsel değerleri ön planda tutan, üniversite-sanayi-toplum ilişkilerine önem veren, dünya, ülke ve bölge sorunlarına çözüm arayan bir dünya üniversitesi oluşturmak için Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü görevine talip oldum" diye konuştu.

1962 yılında Erzincan'da doğan Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ilk, orta ve lise öğrenimini Erzincan'da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptı. 1984 yılında buradan mezun olan Prof. Dr. Demirdöğen, yüksek lisansını 1989-1991 yılları arasında Nottingham Üniversitesi'nde yaptı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi'nde doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Demirdöğen, 1999 yılında doçent, 2005 yılında ise profesör oldu. Başta görev yaptığı fakültenin dekan yardımcılığı olmak üzere birçok fakültenin yönetim kurullarında da görev alan Prof. Dr. Osman Demirdöğen, birçok önemli projeye de imza attı. Yayımlanmış 2 kitabı bulunan ve yurtdışındaki dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanan Demirdöğen, değişik kuruluşlardan çok sayıda ödül aldı. Prof. Dr. Osman Demirdöğen, evli ve 3 çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber