Biz kimiz? Asker miyiz? Sivil memur muyuz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2007 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merhabalar ben TSK'nın bir hastanesinde sivil memur hemşire olarak görev yapmaktayım. TSK ve MSB'lığında çalışan biz sivil memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapıyoruz. Özlük haklarımızı da bu kanunun çerçevesinde alıyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 232. maddesinin içeriğinde; "99, 100, 101, 178, 138. maddeleri uygulanmaz.124 ve 136 cı maddelerinde hakkı saklıdır" demektedir.

Askeri ceza kanununun 3'cü maddesi de 23-03-2000'de değiştirilerek bizleri de asker kişi ilan etmiştir.

İç hizmet kanununun 115 ve 116 ncı maddelerinde bizlerin ne kadar asker olduğumuz belirtilmektedir. Hiç bir olanağından yaralanmadığım bir kurumda ben nasıl asker kişiyim? TSK tazminatı, fiili hizmet almıyorum. Ordu evleri, kamplar ve sosyal tesislerden hiç yaralanmıyorum. Lojmandan %2.5 yaralandırılıyorum. Çalışmaya gelince askerler gibi çalıştırılıyorum, askerler gibi oda ve göz hapsi alıyorum, askerler gibi askeri mahkemede yargılanıp askeri mahkemelerde hak arıyorum, özlük haklarına gelincede 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi devlet memuruyum. Hemşire olmama rağmen diğer kurumdaki meslektaşlarım gibi döner de almıyorum. Peki şimdi ben sizce neyim asker mi? Yoksa sivil mi? Ben memursam neden sendikaya üye olamıyorum? MSB bakanının bildirdiği görüşü siz yayınladınız. Böyle bir uygulama dünyanın hangi ülkesinde mevcuttur? Madem 657'ye tabiyim o zaman 657'nin bana verdiği haklardan yaralandırılmam gerkmez mi? Onu da işlerine geldiği gibi kullanıyorlar. Devlette bizleri unutmuş. Biz osmanlının marabası mıyız? (Gerçi marabadanda farkımız yok)

Şayet bu ülkede anayasal ve yasal haklar varsa bizde bunlardan yararlanmak istiyoruz. Anayasanın eşitlik ilkesi biz sivil memurlar için geçerli mi değil acaba? Biz bu ülkenin neresindeyiz? İşte hep bunları sizin sayenizde öğrenmek istiyorum.

Haberdar etmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber