Milli savunma sanayii için 'Voltran' oluşturuyoruz

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: Milli savunma sanayiinin gelişmesi, bir firmanın altından kalkacağı bir şey değil. Voltran diye bir karakter var ya, parçaları bir araya getiriyor. Savunma sanayii de böyle bir yol izliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2017 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli savunma sanayii için 'Voltran' oluşturuyoruz

Muammer BAŞKAN

BMC tarafından, tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak ve güçlü bir sinerji ortaya koymak için İzmir'de BMC Tedarikçiler Genel Kurulu düzenlendi. Genel Kurul öncesi gazetecilere açıklama yapan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC'yi yaklaşık 3 yıl önce aldıklarını ve ayağa kaldırdıklarını hatırlattı.

Bayilere söz vermiştik

O zaman çalışanlara, tedarikçilere ve bayilere, "Biz ayaklarımız üzerinde durduğumuz noktaya geldiğimizde sizinle bir araya geleceğiz, gelecek planlarımızı beraber yapacağız" diye söz verdiklerini aktaran Sancak, "Tedarikçilerimiz çok önemli" dedi. Ethem Sancak, şöyle konuştu: "Milli ve yerli bir savunma sanayiinin gelişmesi için devletimizin, hükümetimizin çizdiği stratejinin bir parçası olmaya çalışıyoruz. O niyetle bu güzide Ege şirketinin, 60 yıllık şirketin yok olup dağılmasına göz yumamadık ve bu zorlu göreve talip olduk. Milli ve yerli bir savunma sanayiinin gelişmesi, tek gülle bahar olmaz misali, tek bir firmanın altından kalkabileceği bir şey değil. Güçleri birleştireceğiz. Voltran diye bir kurgu bilim karakteri var ya, parçaları bir araya getiriyor ve güç oluyor. Türkiye savunma sanayii stratejisi de böyle bir yol izliyor."

'Gelecek planlarımıza katkı yapın' diyeceğiz

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, toplantıda tedarikçilere gelecek planlarını anlatacaklarını dile getirerek, onların da bu planlara katkı yapmasını isteyeceklerini söyledi. Amaçlarının güçbirliği yapmak ve güçbirliğinden kuvvet yaratmak olduğunu vurgulayan Sancak, "Ülkeyi, devletimizin gelecek stratejilerine uygun noktaya getirmek için çaba göstereceğiz ve bu bir niyet ifadesi. Bu niyeti burada deklare edeceğiz" dedi.

Dünya markası olma yolunda

BMC İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir de, 400 tedarikçinin temsilcisiyle bir araya gelmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. BMC'nin 3 yıldır bir dünya markası olma yolunda büyük bir yolculukta olduğunu söyleyen Denkdemir, şöyle devam etti: "Bu yolculuk hiç bir firmanın tek başına yürüyebileceği bir yolculuk değil. Dolayısıyla müşterimizle, devletimizle, tedarikçimizle, çalışanımızla çıktığımız bir aile yolculuğudur bu..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber