Koç Üniversitesi'ni Danıştay kurtardı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 03 Mart 2007 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rumeli Feneri'ndeki ormanlık alana kurulu Koç Üniversitesi, Orman Bakanlığı'nın araziye el koymaya hazırlandığı sırada, Danıştay'ın ?yürütmeyi durdurma"? kararıyla adeta direkten döndü

Kurulduğu tarihten bu yana tartışmaları bitmeyen ve çevreciler tarafından dava üstüne dava açılan İstanbul Rumeli Feneri'ndeki ormanlık alana kurulan Koç Üniversitesi, yıkılması an meselesi olan Acarkent ile aynı kaderi paylaşmaktan son anda kurtuldu. Çevre ve Orman Bakanlığı, araziye sessiz sedasız el koymaya hazırlanırken, üniversitenin yüzüne güldüren karar Danıştay 8. Daire'den geldi. Koç Ailesi başta olmak üzere üniversite yönetiminde 'şok' etkisi yaratan bu talebi bozan karar, Danıştay. 8. Dairesi'nden geldi. Danıştay, hukuken bir sorun olmadığını belirterek, el konulma talebi yürütmesinin durdurulması kararını aldı. Çevre ve Orman Bakanlığı, 3 ay içinde eksiksiz ve bedelsiz olarak üniversitenin İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

EĞİTİME DEVAM

Tebligat Koç Üniversitesi'ne bomba gibi düştü. Öğretim yılının devam ettiği sırada üniversitenin boşaltılması talebi üzerine üniversite yönetimi harekete geçti ve Danıştay 8. Daire'ye "yürütmenin durdurulması" için başvuruda bulundu. Bakanlığın üniversiteye el koymasına günler kala Danıştay 8. Dairesi "yürütmeyi durdurma" kararı alarak Koç Üniversitesi'nin eğitim-öğretiminin durmasını da engellemiş oldu.

YÜRÜTMEYi DURDURMA ACARLAR'I DA UMUTLANDIRDI

Koç Üniversitesi'nin Danıştay'dan aldığı "yürütmeyi durdurma" kararı, Acar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar için de umut oldu. Acarlar'ın, yıkımdan hukuken kurtulmanın yollarını aradıkları sırada Danıştay 8. Dairesi'nin aldığı kararın kendileri için de örnek karar olabileceği umuduyla tekrar hukuki şartları zorlamaya başladıkları öğrenildi. Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Acarlar için hukuken bir karar çıkmasının bu saatten sonra mümkün olmadığını bildirdiler. Beykoz Belediyesi'nin önümüzdeki salı günü toplanacak encümenden karar çıktıktan sonra villa kent Acaristanbul'un tamamen yıkılacağını, bundan kurtuluşun bulunmadığını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber