Başhekim odasında hemşire teşhisi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Mart 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı Dr. Aykut Ensari, dokuz hemşireyi odasında sıraya dizerek şikâyetçi hasta Hayrettin Akbaş'a teşhis yaptırdı.

İzmirli elektronik uzmanı Hayrettin Akbaş (45), geçtiğimiz yıl kasım ayında sol bacağında kasılma şikâyetiyle Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gidince kalçasından enjektörle ağrı kesici yapılıp evine gönderildi. Ancak Akbaş, bir hafta sonra dilekçeyle başvurarak, sinir zedelenmesi nedeniyle iki bacağının da kasıldığını öne sürüp iğneyi yapan hemşireden şikâyetçi oldu. Acil servisten sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Aykut Ensari, Başhemşire Yardımcısı G.K.'dan olayın yaşandığı gün acil serviste nöbetçi 3 hemşireyi odasına getirmesini istedi. Teşhisi zorlaştırmak için başka servislerden 6 hemşireyi de odasına getirten Ensari, 9 hemşireyi hasta Akbaş'ın önündetek sıra halinde dizdi ve Akbaş'a "Bak bakalım sana iğneyi hangisi yaptı" diye sordu.

ŞİKÂYETÇİ BİLE ÜZÜLDÜ

Akbaş eliyle iğneyi yapan hemşireyi gösterdi. Dr. Ensari de teşhis edilen hemşirenin adını aldıktan sonra çıkabileceklerini söyledi. Yüzleri kızaran hemşireler, ağlayarak odadan çıktı. Olaya tanık olan Hayrettin Akbaş hakkını aradığını söylerken "Ancak hemşirelerin içine düştüğü durumu görünce çok üzüldüm. Böyle olacağını bilemezdim" dedi. AKP Milletvekili Tevfik Ensari'nin kardeşi olan Başhekim Yardımcısı Dr. Aykut Ensari de olayı doğrulayarak, "Hemşireleri rencide etme amacım yoktu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber