Erdil'in vazosu subayı yaktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Mart 2007 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Deniz Kuvvetleri Komutanlığı komutanlık konutuna 1999-2001 arasında alınan bazı malzemelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla dönemin Satınalma Komisyonu üyeleri ile Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in'in eşi Füsun Erdil'in de bulunduğu 15 sanığa yönelik açılan davaya devam edildi

03.03.2007

Sanıklar ve avukatları, alımlarda usulsüzlük yapılmadığını, herşeyin yasalara uygun gerçekleştirildiğini savunarak beraatlerini talep ettiler. Füsun Erdil'in avukatı Turgay Sarıakçalı ?Müvekkilimin, komutanın eşi olarak komuta konutunun düzenini sağlamak gibi bir medeni görevi vardır. Fakat personele bir telkini yoktur? dedi.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hakim Yarbay Tanju Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Satınalma Komisyonu başkan ve üyeleri hakkında, görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmasına rağmen, bu suçun oluşması için öngörülen kasıt unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle aralarında dönemin İkmal Kısım Amiri emekli Yarbay Tanju Türk ile vazonun alındığı firma sahibinin de bulunduğu 14 sanığın beraatlerine karar verildiğini söyledi. Ünal, 30 Kasım 2000'de Beymen mağazasından kristal vazo alımında sanık Türk'ü azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Erdil'in de, suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verildiğini belirtti.E rdil'in beraat ettiği vazoların alımını gerçekleştiren İkmal Kısım Amiri emekli Yarbay Türk'ün ise, ?memuriyet görevini kötüye kullanmak? suçunun sabit olduğunu kaydeden Ünal, 6 ay hapis ve 91 YTL para cezasına çarptırıldığını söyledi. Türk'ün sabıkasız olması nedeniyle cezasını 5 ay hapis ve 75 YTL paraya indirildiğini belirten Ünal, cezaları da para cezasına çevirerek, erteledi. Ünal, vazo alımından dolayı oluşan 155 YTL'nin de faiziyle birlikte Türk'ten tahsiline karar verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber