Sınava girmeyen milli sporcunun bursu iptal edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2007 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Karate Milli Takımının formasını giyen Burak Kaptan, milli sporculara devlet tarafından geri ödemesiz verilen 450 YTL'lik bursu, kampta bulunduğu süre içinde giremediği derslerden başarısız not aldığı gerekçesiyle bu ay iptal edildi

İlkokul yıllarından bu yana karate sporu ile uğraşan ve 2002 yılında Ümit Milli Karate Takımına seçilen 20 yaşındaki Burak Kaptan, milli formasıyla Türkiye'ye 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandırdı.

2004 yılında Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandığını belirten Burak Kaptan, ?Okulunun spor salonunda antrenmanlarıma aralıksız devam ettim ve hocalarımın desteği ile milli takım kamplarına gittim ve birçok uluslararası turnuvaya katıldım. Ancak bu süre içinde bazı vize ve final sınavlarıma giremedim. Milli sporcu olduğum içinde bizlere mazeret sınavı yapıldı ve notlarımı yükselttim? dedi.

İzmir'de 9-11 Şubat tarihleri arasında yapılan Ümit Genç Avrupa Karate Şampiyonası ile okulun finallerinin aynı zamana denk geldiğini belirten Burak Kaptan, ?Milli sporcu olduğum için mecburen şampiyonaya katıldım ve burada Avrupa üçüncüsü olarak ülkeme bir bronz madalya kazandırdım. Ancak devletin bana geri ödemesiz verdiği 450 YTL'lik burs şampiyona sırasında sınavlara giremediğim gerekçesiyle iptal edildi.

Benim anlamadığım ben ülkeme madalya kazandırmak için o turnuvaya katıldım ve devlette bana milli sporcu olduğum için bu bursu verdi. Ancak şampiyona zamanında sınavlara giremediğim için bursumu kesti? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber