Eskişehir'de gaz abonesine 8 milyon YTL geri ödenecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Mart 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, son günlerde bazı illerde basınç farklarıyla oynanarak tüketiciye fazla doğalgaz faturası geldiği iddialarına yanıt verdi. Böyle bir uygulamanın teknik olarak söz konusu olamayacağını belirten Günay, yüksek tutarlı faturaların basınç farkından değil, hesaplama farkından kaynaklandığını söyledi. 2 Kasım 2002'de çıkan yönetmelikle doğalgaz faturalarının hesaplanmasına illerin basınç ve sıcaklık farklarının da bir kriter olduğunu anlatan Günay şöyle dedi:

"Doğalgaz soğukta yoğunlaşır, bu da faturayı kabartır. Bunun tüketiciyi olumsuz etkilemesini önlemek için söz konusu yönetmelik çıkarıldı. Eğer bu düzenleme olmasaydı Erzurumlular doğalgazı yüzde 20 daha pahalı kullanacaktı."

Ancak Eskişehir'deki gaz dağıtım şirketi Esgaz'ın 2002'den 2005'e kadar geçen sürede faturaların hesabında bu yönetmeliği dikkate almadığını belirten Günay, bunun da tüketicilerin toplam 10 milyon YTL fazla ödemesine yol açtığını kaydetti. Esgaz'ın bu konudaki davayı kaybettiğini hatırlatan Günay, "Tüketicilerden fazladan tahsil edilen paranın yüzde 80'i geri ödenecek. Ödeme faturadan mahsup edilerek kademeli olarak yapılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber