IMF'nin, 'Çalışana fazla zam yapmayın' önerisine Türk-İş'ten tepki: Tabanın istediği olacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Mart 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, kamuda toplu iş sözleşmelerine dikkat çekerek, ücret zammının yüksek tutulmamasını öneren IMF ve Merkez Bankası'na 'yüzde 9 ücret kaybına göz yummayacakları" mesajını gönderdi. Kılıç, Tarım-İş Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresindeki sıkıntılı gelişmeler, AB süreci, Ermeni sorunu gibi sorunlar nedeniyle zorlu bir dönemde bulunduğuna dikkat çekti. Sendikal hak ve özgürlükler konusunda sıkıntıların yaşandığına işaret eden Kılıç, 15 Mart tarihinin 'milat' olduğunu vurguladı.

15 Mart'a hazırlık

Türk-İş'in 15 Mart'tan sonraki politikasını tabanla bütünleşecek şekilde hayata geçireceklerini belirten Kılıç, "Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, ama ne Uluslararası Para Fonu (IMF) ne de Merkez Bankası'nın çalışanları kendi rakamlarına göre yüzde 9 kayıplarının telafi edilmesini gözardı edecek yaklaşıma evet dememiz mümkün değil. IMF heyeti de burada olduğuna göre bunun onlara mesaj olmasını, Merkez Bankası'nın da bundan nasibini almasını istiyoruz" dedi.

'Tazminata dokunulmasın'

"Kıdem tazminatımıza dokundurtmayız" diyen Kılıç, kıdem tazminatına ilişkin Türkiye'deki uygulamaların başka hiçbir ülkede bulunmadığı yönünde görüşler gerçeği yansıtmadığını, pek çok Avrupa ülkesinde benzer uygulamaların olduğunu söyledi. Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç ise 59. hükümet döneminin "işçilerin hakları yönünden kayıplarla" anılacağını söyledi.

Türk-İş Başkanı Kılıç, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in "Türkiye, sekiz eyalete bölünebilir" açıklamasına değinirken, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve ABD Dışişleri Başkanı Condoleezza Rice'ın açıklamalarının da Türkiye'nin üniter devlet yapısına yönelik olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber