ÖSYM, KPDS sonuçlarını hala açıklamadı

Haber Giriş : 18 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yorum, bir ziyaretçimiz tarafından gönderilmiş olup aynen yayımlıyoruz.

Merhaba,

Öncelikle sitenizde yaptığınız çalışmalardan ötürü teşekkür ederim. Benim sizlere iletmek istediğim konu ÖSYM'nin KPDS, ÜDS gibi sınavlarda sonuçları açıklama tarihi konusundaki vurdumduymazlığı. Genelde kpds ve üds sınavlarında sonuçların açıklanması yazılı olmayan bir kural şeklinde sınav tarihinden iki hafta sonraki pazartesi sabahı olurdu. Böylece sınava girenler o güne kadar sınavın açıklanması ile ilgili bir beklentiye girmezler ve o gün sınav sonuçlarını öğrenirlerdi.

Fakat ÖSYM son bir kaç sınavdır bu geleneği anlamsız yere bozdu. İlk önce açıklanma zamanınında belirsizlikler yaşanmaya başladı. Zaman zaman öğleden sonraya sarktığı durumlar oldu. Sınava giren öğrenciler bu yüzden o gün sonuçlar açıklanıncaya kadar ellerinde cep telefonları kendileri gibi diğer sınava girenlerle irtibat halinde heyecanla bilgisayar başında sonuçların açıklanmasını beklemeye başladılar.

Ancak ÖSYM bununla da yetinmedi ve sınav sonuçlarının açıklanmasını bir sonraki güne sarkıtmaya başladı. Ve tabii açıklanma saati yine belirsiz olarak.. Bunun insanlarda yol açtığı stresi ancak bu sınava girenler anlayabilir. Özellikle akademik personelde bu sınav sonuçları bazen çok hayati olabiliyor. Bu sebeple bu insanlarda sınavın açıklanmasının beklendiği pazartesi sabahı ile açıklandığı gün arasında müthiş bir verim düşüklüğü oluyor. Daha doğrusu bunlardan bu süre içinde bir verim beklemek olanaksız!

Peki, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek için aradığınız ÖSYM yetkilileri size ne cevap veriyor? "Sınav sonuçları elimize henüz ulaşmadı. İnternette beklemede kalın." Yani her an açıklanabilirmiş gibi bir hava veriyorlar size! Fakat açıklanmıyor tabii.. Ertesi gün yine arıyorsunuz ve yine aynı cevap.. "Peki bugün açıklanma ihtimali var mı?" diye sorduğunuzda ise verilen cevap şok edici: "Bugün de açıklanabilir, iki gün sonra da!" Bu işkence dğil de nedir? Bir ay sonra fakat şu tarihte açıklanacak deseler bundan çok dah iyi!

ÖSYM yetkililer bu aymazlık, bu vurdumduymazlık hakkını nereden alıyorlar çok merak ediyorum.

Mesela normalde dün açıklanması gereken Mayıs Dönemi KPDS sınav sonuçları hala (şu anda saat 15:05 itibariyle) açıklanmadı ve ben ve benim gibi bir kaç arkadaşım iki gündür hiç bir iş yapamaz hale geldi.

Serdar Kara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber