İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başörtülü veliler, kamusal alan diye spor salonuna sokulmadı

Haber Giriş : 19 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği ile Çukurova Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ?Çocuk Üniversitesi'nde 3. ve 4. dönem mezunlarının diploma töreninde başörtülü veliler ?kamusal alan' olduğu gerekçesiyle spor salonuna alınmadı.

Çukurova Üniversitesi Kampusu içindeki Sakıp Sabancı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, gazeteci-yazar Savaş Ay ile rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, çocuk üniversitesinden mezun olan öğrenciler, öğretmenleri ve aileler katıldı.

Diploma alacak çocuklarını, torunlarını görmek için spor salonuna başörtülü olarak gelen öğrenci yakınlarının salona girmesine ise izin verilmedi. Görevliler tarafından başörtülü olarak salona giremeyecekleri konusunda uyarılan bazı veliler ise başörtülerini çıkartarak, çocuklarının diploma törenini izleyebildi. Salona başlarını açarak giren velilerden bazılarının ise kendilerine ayrılan tribüne oturduktan sonra başörtülerini geri taktığı görüldü. Torununu görmeye gelen öğretmen annesi Hediye Çakır, görevlilerin ikazı üzerine başını açtığını belirterek, "Biz de Atatürkçüyüz." dedi. Başörtülü annesi ile törene gelen emekli öğretmen Gülay Beyaz da böyle bir uygulamaya anlam veremediğini kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, spor salonunun kamusal alan olduğunu iddia ederek, "Bakış açısına göre karışıklık var. Biz sıkıntıyı her zaman yaşıyoruz. Ülkenin üst düzeyinde çatışma varken böyle şeylerin sık sık olacağı gerçek. Bir organizasyon yapıp yapmamak arasında çelişki yaşıyoruz; ama yapmayınca da olmuyor." dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber