Danıştay'ı sekreterler fişlemiş

Danıştay eski Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Akgül'ün örgüt üyelerini Danıştay üyelerinin yanına yerleştirerek fişleme yaptırdığı iddia edildi. Akgül hakkında 3 kez müebbet hapis isteniyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2017 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'ı sekreterler fişlemiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakim ve savcılara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Akgül'ün örgüt üyelerinin yakınlarını Danıştay üyelerinin yanına sekreter olarak yerleştirerek fişleme yaptığı belirtildi. İddianamedeki bir ifade de şöyle denildi; "Bunların Danıştay'daki vazifesi hizmet verdiği üye ve diğer üyelerle ilgili bilgileri toplayıp ablalarına aktarmaktı. Odalardaki konuşmaları dinliyordu. Danıştay'da bu dönemde alınan personelin ve sekreterlerin tamamı yapının hazırladığı listede yer alan kişilerdi."

3 KEZ MÜEBBET İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emine Koçak'ın hazırladığı iddianamede Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Aydın Akgül hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22,5 yıla kadar hapis istendi. İddianameye göre Akgül, Danıştay üyelerinin yanına yerleştirdiği kişilerin topladığı bilgi ve belgeleri örgüte ileterek Danıştay üyelerini fişlediği belirtildi.

HİLAL YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber